Στο χείλος του γκρεμού ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα βρήκε σκούρα ο Τσίπρας με Κωνσταντοπούλου

Γιατί στο χείλος του γκρεμού ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί τα βρήκε σκούρα ο Τσίπρας με την Κωνσταντοπούλου;

Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη τουλάχιστον πολιτική ιστορία της χώρας που ένας πρωθυπουργός 30 μόλις μέρες μετά την πανηγυρική μάλιστα εκλογή του αμφισβητείται ευθέως και καθημερινά από όλα τα επίπεδα του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινοβουλευτικής του ομάδας με τον ίδιο και την ηγετική του ομάδα να δείχνουν προς το παρόν τουλάχιστον πλήρη αδυναμία να αντιδράσουν.

Βουλευτές, κομματικά στελέχη, ευρωβουλευτές ακόμη και η κομματική εφημερίδα εξαπολύουν καθημερινά σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Ο δε μεγαλύτερος πονοκέφαλος αποδεικνύεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου την οποία ίσως ο Αλέξης Τσίπρας θεώρησε ότι «πάρκαρε» στη θέση της προέδρου της Βουλής, αλλά εκείνη πρωτοστατεί πλέον στην εσωτερική αντιπολίτευση μη διστάζοντας να χρησιμοποιεί τη θέση της για αυτό τον σκοπό, όπως για παράδειγμα με την πρωτοβουλία της να συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θυμόμαστε ανάλογη ενέργεια από προηγούμενο πρόεδρο της Βουλής και το επιχείρημα ότι η σύγκληση έγινε για ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία του κοινοβουλίου μένει μετέωρο, αφού αν είναι έτσι θα πρέπει η πρόεδρος της Βουλής να ζητήσει τη σύγκληση των ΚΟ και των άλλων κομμάτων στα οποία μάλιστα υπάρχουν πολλοί νέοι βουλευτές που χρειάζονται σχετική ενημέρωση.

Όπως επίσης να επισημάνουμε και το γεγονός της καταψήφισης στην ΚΟ από την Ζωή Κωνσταντοπούλου της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση θέτοντας σοβαρό πολιτικό-πολιτειακό θέμα αφού η ίδια είναι ο τρίτος σημαντικότερος συνταγματικός θεσμός στη χώρα μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό και φυσικά ο πρόεδρος της Βουλής δεν έχει την ίδια άνεση και ελευθερία κινήσεων με τους απλούς βουλευτές του κόμματος που ανήκει. Σημειώνουμε ότι εκτός από την πρόεδρο της Βουλής και ο Α αντιπρόεδρος της Βουλής, ο Αλέξης Μητρόπουλος πρωτοστατεί στο εσωκομματικό αντιπολιτευτικό μπλοκ που σχηματίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ τις δύο τελευταίες εβδομάδες

Οι δε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνουν πλέον στα κάγκελα όχι μόνο για καθαρά πολιτικούς λόγους, όπως η συμφωνία γέφυρα, αλλά και για πιο απλά θέματα, όπως η κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων και ο περιορισμός της φρουράς τους. Το εντυπωσιακό είναι ότι την ίδια στιγμή τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα πανίσχυρους ακόμη και μετά τη συμφωνία που κατά κοινή ομολογία δεν ήταν αυτό που ανέμεναν όλοι στην Ελλάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας προς το παρόν δεν κάνει καμία απολύτως κίνηση και προσπάθεια να επιβληθεί και προτιμάει την τακτική του μασάζ σε υπουργούς, βουλευτές και κόμμα με μαραθώνιες συνεδριάσεις όλων των οργάνων. Οπως αποδεικνύεται όμως μετά και το χθεσινοβραδινό ξέσπασμα αρκετών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Αλέξη Τσίπρα για την περιστολή των προνομίων τους, το μασάζ δεν λειτούργησε και θα πρέπει τώρα να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις στο Μαξίμου τη στιγμή μάλιστα που η ΕΕ, η Γερμανία και η ΕΚΤ σφίγγουν συνεχώς τη θηλιά στο λαιμό της κυβέρνησης και της χώρας.

Διαβάστε γιατί η Κωνσταντοπούλου καταψήφισε τη συμφωνία Τσίπρα στο Eurogroup και γιατί η Κωνσταντοπούλου κοιμήθηκε το βράδυ στη Βουλή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.