Βαγγέλης Γιακουμάκης: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια. “Τον ακινητοποίησαν σε καρέκλα και…”

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της αστυνομίας για τα βασανιστήρια “διαπόμπευσης” του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Τον είχαν ακινητοποιήσει σε καρέκλα, τον τραμπούκιζαν, τον έφτυναν και τον χλεύαζαν με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και σχόλια», αποκαλύπτει υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., για περιστατικό που είχε συμβεί πριν από περίπου 10 μήνες, με θύμα τον αγνοούμενο 20χρονο φοιτητή της Σχολής Γαλακτοκομικής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η συγκεκριμένη ενέργεια, που τοποθετείται χρονικά την Άνοιξη του 2014, αναδεικνύεται από τις καταθέσεις των συμφοιτητών του, ακόμη και από τους φερόμενους ως δράστες του ακραίου εκφοβισμού. Σε άλλη περίπτωση που περιγράφεται σε κάποια από τις καταθέσεις, οι δράστες είχαν κάνει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη… τζουκ μποξ! Τον είχαν κλείσει σε ντουλάπα και έριχναν… κέρματα προκειμένου εκείνος να τραγουδήσει τα άσματα που υποδείκνυαν για να τον ελευθερώσουν.

Βασανιστήρια “διαπόμπευσης”

Μετά από όλα αυτά, ο Βαγγέλης κλείστηκε ακόμη περισσότερο στον εαυτό του, ενώ αποτέλεσε την αφορμή να μετακομίσει από το δωμάτιο της εστίας, όπου διέμενε μέχρι τότε. Ήθελε να δραπετεύσει από το «κολαστήριο» του.

Μία ομάδα συμφοιτητών του, επίσης από την Κρήτη, είχαν στοχοποιήσει την ιδιαιτερότητα της προσωπικότητάς του και εξαπέλυσαν μπαράζ πειραγμάτων εκτός ορίων, με αυξητικές τάσεις και διαρκή κλιμάκωση. Ο «εξευτελισμός» του κορυφώθηκε με την απομόνωση σε δωμάτιο της φοιτητικής εστίας και την ακραία διαπόμπευσή του, στο περιστατικό της προηγούμενης Άνοιξης.

Στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων έλαβαν καταθέσεις από τους τέσσερις συμφοιτητές του 20χρονου που φαίνεται να τον κάλεσαν σε δωμάτιο, όπου άρχισαν τον ακραίο χλευαστικό τραμπουκισμό του. Οι νεαροί κορόιδευαν τον Βαγγέλη με τοπικιστικά σχόλια του τύπου: «Πρέπει να δείχνεις και να φέρεσαι σαν Κρητικός. Να είσαι σκληρός άνδρας, όπως όλοι οι συντοπίτες σου».

Αυτός ο «τοπικιστικός» προπηλακισμός έκανε τον 20χρονο φοιτητή να ζητήσει την αλλαγή δωματίου, κάτι που έγινε δεκτό και μεταφέρθηκε σε άλλο δωμάτιο στο οποίο δεν είχε συγκάτοικο. Η διεύθυνση της Σχολής ενημέρωσε την οικογένειά του για την αλλαγή αλλά και για το γεγονός ότι η ψυχολογία του Βαγγέλη έδειχνε ιδιαίτερα πεσμένη.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν την πιθανότητα εκτός από τον τραμπουκισμό και ξυλοδαρμό του, να υπέστη βασανιστήρια άλλου… τύπου για τα οποία δεν είχε μιλήσει ποτέ γιατί ντρεπόταν.

Σε άλλο σημείο περιγράφεται ένα ακόμη επεισόδιο που εξελίχθηκε ενώ ο 20χρονος αγνοούμενος φοιτητής έκανε μπάνιο. Οι «εκφοβιστές» έκλεισαν το νερό και τον άφησαν για ώρα με τις σαπουνάδες! Τα παραπάνω μπορεί να φαίνονται «φυσιολογικά» σε ένα βαθμό, ως δείγματα ακραίων πειραγμάτων ανάμεσα σε μέλη παρέας αγοριών, αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, όχι όμως και στην περίπτωση του Βαγγέλη, ενός καλοσυνάτου παιδιού, με εσωστρεφή χαρακτήρα, μειωμένων ίσως αντιστάσεων, που δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει και αντιδράσει σε αυτά, αλλά να τα… καταπίνει για να γίνει αποδεκτός.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν χαρακτηριστικά, πως οι φερόμενοι δράστες, ανήκουν στην κατηγορία σκληραγωγημένων παιδιών αγροτικών οικογενειών, που επιδίδονται σε σκληρά πειράγματα και σεξιστικές ύβρεις. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει διατάξει έρευνα, που τυπικά ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη, για να διαπιστωθεί το κατά πόσο υπήρξαν περιστατικά βίας κατά του 20χρονου μέσα στη Σχολή Γαλακτοκομικής και ποιοι είναι οι υπαίτιοι.

Από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του προκύπτει ότι ο Βαγγέλης είχε συχνή επικοινωνία με τη μητέρα του, χωρίς να εντοπίζονται ύποπτα τηλεφωνήματα, μηνύματα ή e-mails. Τελευταία φορά της μίλησε το απόγευμα της 5ης Φεβρουαρίου. Την επόμενη μέρα η οικογένεια του τηλεφωνούσε αλλά δεν έπαιρνε απάντηση. Το μεσημέρι η μητέρα επικοινώνησε με συμφοιτητές του γιου της που της επιβεβαίωσαν ότι ο Βαγγέλης από το προηγούμενο βράδυ δεν είχε εμφανιστεί στην εστία. Στις 18:00 της 6ης Φεβρουαρίου, επικοινώνησε και πάλι, χωρίς να λάβει απόκριση και μία ώρα αργότερα δήλωσε την εξαφάνιση του γιου της.

Διαβάστε γιατί οι Κρητικοί έκαναν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη να φύγει και ποιο το πρόσωπο που έβγαζε όλο το «νταηλίκι» του στον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.