Αποκάλυψη: Τι σχεδίαζε η Αγγελική στο Αίγιο. Τι ψάχνει η αντιτρομοκρατική

Τι σχεδίαζε η συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού, Αγγελική; Τι ψάχνει η αντιτρομοκρατική;

Να αποκρυπτογραφήσουν τα σχέδια τις Αγγελικής Σπυροπούλου από το Αίγιο προσπαθούν στην Αντιτρομοκρατική, αλλά και τι εντολές είχε λάβει από τους έγκλειστους συντρόφους της.

Την ίδια ώρα ο πατέρας της Αγγελικής ξεσπά.

“Κατηγορούμενος έπρεπε να ήμουν εγώ και όχι η κόρη μου. Γιατί εγώ τόσα χρόνια στήριζα αυτά τα λαμόγια” λέει σε δήλωσή του. Και συνεχίζει: Θεωρώ ότι τα παιδιά δεν είναι ένοχοι. Οι πραγματικοί ένοχοι είναι εκείνοι που υπηρέτησαν ένα σύστημα. Και το σύστημα αυτό δυστυχώς το υπηρέτησα κι εγώ. Ολοι αυτοί ήσαν ανάξιοι να διοικήσουν. Ετσι φέραμε τα παιδιά μας σε αδιέξοδο, να μην έχουν αύριο και μέλλον. Κανένας μα κανένας δεν έχει στραφεί στους πραγματικούς αίτιους που τα παιδιά μας κατέληξαν έτσι. Οι πραγματικοί υπάιτιοι είναι αυτοί που οδηγούν ανθρώπους να πηδούν από τα παράθυρα” λέει στην εφημερίδα “Πελοπόννησος”.

Και προσθέτει: “Αν δει κανείς τη δικογραφία θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στα όσα αποδίδουν στην κόρη μου σε σχέση με τους άλλους κατηγορούμενους. Εχουν βγάλει αντίγραφα και απλά αλλάζουν ονόματα” δηλώνει ο Τάκης Σπυρόπουλος, πρώην Αντιδήμαρχος Αιγίου.

Τι ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

«Ψάχνουμε στους υπολογιστές, τα usb και τις κάρτες μνήμης την προκήρυξη με την οποία η Σέχτα θα αναλάμβανε το αιματοκύλισμα του Α.Τ Ιτέας. Θεωρούμε ότι πρέπει να είχαν κάνει τουλάχιστον προσχέδιο με την ανάληψη ευθύνης». Με αυτά τα λόγια αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που έχει άριστη γνώση της υπόθεσης, περιγραφεί τις κατευθύνσεις και τις προτεραιότητες των ερευνών για τον Ξηρό και την Αγγελική, αναφέρει το protothema.gr.

Η ίδια πηγή προσθέτει πως «προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε γιατί η Σέχτα Επαναστατών άφησε τα όπλα και έπιασε τις βόμβες. Ως πιθανότερο ενδεχόμενο αυτής της μεταστροφής εκτιμάται ότι οι πιστολέρο της οργάνωσης απενεργοποιήθηκαν είτε γιατί βρίσκονται φυλακή για άλλες υποθέσεις, είτε γιατί έφυγαν από τη Σέχτα…».

Παράλληλα με τις έρευνες για την εξάρθρωση της «Σέχτας Επαναστατών», στην Αντιτρομοκρατική προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τι ετοίμαζε η συνεργός του Ξηρού, Αγγελική Σπυροπούλου, όταν θα έφευγε από το σπίτι της μητέρας των αδερφών Τσάκαλου στη Σαλαμίνα και τι εντολές είχε λάβει από τους έγκλειστους συντρόφους της.

Όλα δείχνουν ότι θα έφευγε από τη Σαλαμίνα την ημέρα της σύλληψής της. H Αγγελική θα απολογηθεί στον Ανακριτή αύριο Πέμπτη. Οι αναλυτές εκτιμούν πως η υπόθεση «Γοργοπόταμος» έχει κλείσει για αυτούς, καθώς έχουν συλληφθεί όλα τα βασικά πρόσωπα από το αντάρτικό πόλης και έχουν μείνει 2-3 ποινικοί που όμως είχαν περιφερειακό ρόλο.

Αξίζει να τονισθεί ότι το πρόσωπο στο οποίο οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν επικεντρωθεί είναι ο 39χρονος με το κωδικό όνομα «Ιάσονας» ο οποίος φέρεται ως ο πιθανός συνδετικός κρίκος μεταξύ «Σέχτας Επαναστατών» και «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Στα κινητά τηλέφωνα και τον υπολογιστή που βρέθηκε στο σπίτι του στο Γαλάτσι, αναζητούν τους ανθρώπους με τους οποίους ερχόταν σε επαφή και το βασικότερο, το ρόλο που είχε στις δύο οργανώσεις. Μέχρι στιγμής οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν ενδείξεις για το τι παίζεται καθώς δεν υπάρχει καμία απόδειξη για εμπλοκή της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» σε όλη την ιστορία.

Διαβάστε πώς συνελήφθη η συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού, Αγγελική και το τηλεφώνημα που πρόδωσε τη σύντροφο του Ξηρού, Αγγελική.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.