Airbus εξελίξεις: Φόβοι για σύνδεση του συγκυβερνήτη με Ισλαμιστές. Τι ερευνά η αστυνομία

Ποιοι συνδέουν τον μοιραίο συγκυβερνήτη του Airbus με Ισλαμιστές; Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας;

Ενώ η είδηση ότι το Airbus A320 της Germanwings έριξε στις γαλλικές Άλπεις ο πιλότος για να αυτοκτονήσει προκαλεί σοκ, άγνωστοι πρόλαβαν να δημιουργήσουν στο Facebook σελίδα υποστήριξής του.

Συγκεκριμένα ανέβηκε στα γαλλικά η σελίδα «Soutien à Andreas Lubitz, héro de l’Etat Islamique», που σημαίνει «Υποστηρίζουμε τον Andreas Lubitz, ήρωας του Ισλαμικού Κράτους».

airbus-sygkyvernitis-2Η συγκεκριμένη ανάρτηση αυξάνει τους φόβους ότι ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus προέβη σε τρομοκρατική ενέργεια και ερευνάται από τος αστυνομικές αρχές.

Στο σπίτι του πιλότου που έριξε το μοιραίο αεροσκάφος Airbus της Germanwings έφτασαν ήδη οι αρχές της Γερμανίας, στην περιοχή Μονταμπάρ στη Ρηνανία. Οι αρχές θα αναζητήσουν κάθε πιθανό στοιχείο που θα μπορούσε να αποκαλύψει κάτι για τα κίνητρα του συγκυβερνήτη που παρέσυρε στο θάνατο τους 150 επιβάτες του Airbus.

Οι ειδικοί εξετάζουν το οικογενειακό περιβάλλον του συγκυβερνήτη, Αντρέα Λούμπιτς, τις σχέσεις με τους δικούς του ανθρώπους, αν υπήρχε κάποια ανοικτή διαμάχη με κάποιον, την οικονομική του κατάσταση, αν χρωστούσε κάπου χρήματα, αν είχε κάποια προβλήματα με το νόμο, τα θρησκευτικά του πιστεύω, την ερωτική του ζωή και όποια άλλη παράμετρο θα μπορούσε να βοηθήσει στη σκιαγράφηση του ψυχολογικού του προφίλ.

Λίγο πριν την συγκλονιστική συνέντευξη τύπου του γενικού εισαγγελέα για τις πραγματικές συνθήκες συντριβής του Airbus της Germanwings, η οικογένεια του συγκυβερνήτη που έριξε σκόπιμα το αεροσκάφος, έφυγε από την Μασσαλία όπου βρισκόταν μαζί με άλλους συγγενείς.

Η οικογένεια του Andreas Lupitz είχε φτάσει στην περιοχή, όμως βρισκόταν σε διαφορετική αίθουσα από τους υπόλοιπους συγγενείες, όπως και η οικογένεια του πιλότου.

Οταν ενημερώθηκαν πως ο Andreas έριξε συνειδητά το αεροσκάφος, οι συγγενείς του έφυγαν από την Μασσαλία για να αποφευχθούν πιθανά έκτροπα. Επίσης προφανώς για να αποφύγουν τα μέσα ενημέρωσης.

Ολες οι οικογένειες ενημερώθηκαν μια ώρα πριν τη συνέντευξή τύπου προσωπικά από τον εισαγγελέα.

Διαβάσετε ποιοι ήταν οι δύο πιλότοι του μοιραίου Airbus και τι έδειξε το μαύρο κουτί για το Airbus της Germanwings.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.