Δημοσκόπηση Marc: ποια τα νέα ποσοστά που αλλάζουν το σκηνικό

Ποια είναι τα ποσοστά της δημοσκόπησης Marc;

Στροφή στον ρεαλισμό µε αποδοχή της νέας πραγματικότητας, ισχυρή (αν και μειωμένη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα) στήριξη της κυβέρνησης, ικανοποίηση για το έως τώρα αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και αποδοχή του προσώπου του νέου Προέδρου της ∆ηµοκρατίας είναι τα βασικά ευρήματα της Πανελλαδικής Πολιτικής Δημοσκόπησης της Marc για την «Εφηµερίδα των Συντακτών» για τον Μάρτιο.

Στο ερώτημα της δημοσκόπησης Marc «σας ικανοποίησε ή όχι το έως τώρα αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους μας» το 59,6% απαντά «ναι» και «μάλλον ναι», ενώ το 37,6% «μάλλον όχι» και «όχι».

Το 2,8% του δείγματος της δημοσκόπησης Marc δεν απάντησε. Όσον αφορά την επαγγελματική τους απασχόληση μεγάλο ποσοστό ικανοποίησης εμφανίζουν οι άνεργοι (83,4%) και ακολουθούν: οι αυτοαπασχολούμενοι (58,8%), οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα (58,5%) και οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα (58,3%).

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (75,4%) της δημοσκόπησης Marc συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι η συμφωνία κυβέρνησης – εταίρων για τετράμηνη παράταση δεν σημαίνει το τέλος των μνημονίων, ενώ το 14,1% εκτιμά πως σηματοδοτεί αυτό το τέλος.

Ένας στους δέκα (10,5%) δεν απάντησε σε αυτό το ερώτημα. Πάντως, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (54,4%) εκτιμούν πως εάν κέρδιζε η Ν.Δ. τις εκλογές, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα. Το 19,4% δηλώνει ό,τι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, το 22,9% ότι θα ήταν περίπου τα ίδια, ενώ το 3,3% δεν απάντησε.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, ικανοποιημένο εμφανίζεται το 54,7% των ερωτηθέντων, αρνητικά απάντησε το 36,3%, ενώ το 9% δεν απάντησε.

Θετικά κρίνουν τα πρώτα δείγματα γραφής της Ζωής Κωνσταντοπούλου ως προέδρου της Βουλής οι έξι στους δέκα (61,6%), αρνητικά το 30,4%, ενώ δεν απάντησε το 8% του δείγματος.

Η δημοσκόπηση έχει πανελλαδική κάλυψη και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3 – 5 Μαρτίου 2015.

Διαβάστε τι δείχνει για την κυβέρνηση η δημοσκόπηση από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ποια η ανατρεπτική δημοσκόπηση για Τσίπρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.