Τίτλοι τέλους για διαθεσιμότητα στο Δημόσιο: Ποιοι ξαναπιάνουν δουλειά σε 45 ημέρες

Τέλος στη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο βάζει η νέα Κυβέρνηση.

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες το νομοσχέδιο που ανοίγει ξανά την πόρτα του Δημοσίου για χιλιάδες υπαλλήλους.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», πρόκειται για όσους βρέθηκαν εκτός εξαιτίας της κατάργησης οργανισμών και διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή τους στο Δημόσιο άρχισε, καθώς μέσα σε 45 ημέρες από την ψήφιση του νομοσχεδίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους απολυθέντες και διαθέσιμους υπαλλήλους.

Για ποιους ξανανοίγει η πόρτα του Δημοσίου με το νέο νομοσχέδιο

Όσοι απολύθηκαν μετά τη λήξη της διαθεσιμότητας
Όσοι απολύθηκαν μετά από κατάργηση των ΝΝΠΙΔ όπου υπηρετούσαν
Όσοι είναι σε διαθεσιμότητα και η περίοδος διαθεσιμότητας έληξε
Όσοι βρίσκονται ακόμη σε διαθεσιμότητα
Όσοι τέθηκαν σε εργασιακή εφεδρεία
Ο ρόλος του ΑΣΕΠ στη διαδικασία

Το ΑΣΕΠ και τριμελής επιτροπή θα κρίνουν τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δημοσίου και αφού γνωμοδοτήσουν για τις θέσεις που υπάρχουν θα ξεκινήσει η διαδικασία επαναπρόσληψης απολυθέντων και διαθέσιμων.

Οι υπάλληλοι αυτοί θα πρέπει εντός 15 ημερών να δηλώσουν πού θέλουν να τοποθετηθούν και στη συνέχεια μια τριμελής επιτροπή θα κρίνει αρχικά τους υπαλλήλους με βάση τα τυπικά προσόντα.

Πώς θα καθοριστούν τα κριτήρια

Με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν τα κριτήρια για τη βαθμολόγηση των υπαλλήλων. Τυπικά προσόντα, χρόνος προϋπηρεσίας, οικογενειακή κατάσταση, αλλά και η ομοεδρικότητα φορέα προέλευσης-φορέα υποδοχής, όπως και η συνυπαγωγή φορέα προέλευσης-φορέα υπαγωγής στο ίδιο υπουργείο είναι μερικά από αυτά.

Διαβάστε τις σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο με μετακινήσεις, αξιολογήσεις και κύμα ανατροπών και ποιοι κινδυνεύουν με κατασχέσεις από τη νέα ρύθμιση χρεών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.