Δημοσκόπηση Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Διχασμός και νέα ποσοστά ρεκόρ μετά το Βερολίνο

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας;

Ενισχυμένοι εμφανίζονται οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος στη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσιάστηκαν στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 69,5% θετικές και πολύ θετικές γνώμες, αύξηση 42% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, και ο Πάνος Καμμένος 35% (αύξηση 23%).

Αντίθετα, ο Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζει πτώση 15% ο Σταυρός Θεοδωράκης 5%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 3% και από 1% οι κύριοι Κουτσούμπας και Μιχαλολιάκος

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση έτσι όπως γίνεται το 55,5% θεωρεί ότι είναι σωστή.

Διχασμένη η κοινή γνώμη για την επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο

Όσον αφορά την εντύπωση των ερωτώμενων στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο οι γνώμες επιμερίζονται στο ίδιο ακριβώς ποσοστό, με 45,5% να δηλώνει ότι ο Τσίπρας έδειξε θαρραλέος θέτοντας επί γερμανικού εδάφους τα ζητήματα της Siemens και των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ το υπόλοιπο 45,5% να αναφέρει ότι έδειξε συμβιβαστικός υποστηρίζοντας ότι η χώρα είναι δεσμευμένη στην υλοποίηση όσων απαιτούνται για τη συνέχιση της χρηματοδότησης. Το 9% των ερωτηθέντων απάντησε ΔΞ/ΔΑ.

Αυξάνεται ο φόβος για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Στο ερώτημα ποιο συναίσθημα σας προκαλεί πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ 43,5% στις 16 – 17 Μαρτίου απαντούσε φόβο, 14,5% ελπίδα, 26% κανένα γιατί δεν θα φέρει κάτι διαφορετικό και 16% δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Συγκριτικά, στις 26 – 27 Μαρτίου το 45,5% των ερωτώμενων απάντησε φόβο, το 11% ελπίδα, το 26,5% κανένα συναίσθημα και το 17% δεν πιστεύει πως υπάρχει τέτοια δυνατότητα

Η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού στους επόμενους 12 μήνες

Στην ερώτηση αν οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού θα χειροτερέψει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, το 39,5% εκτιμά ότι ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερέψει, το 18,5% ότι μάλλον θα χειροτερέψει, το 14% ότι σίγουρα θα χειροτερέψει, το 7% των ερωτώμενων δηλώνει ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις, το 4% ότι σίγουρα θα βελτιωθεί και το 17% ότι μάλλον θα βελτιωθεί.

Κακή εντύπωση στο 56% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έκανε η υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Γιώργου Κατρούγκαλου.

Διαβάστε τι ζητά το 84% των Ελλήνων από τον ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Metron Analysis και τα ποσοστά ρεκόρ του Τσίπρα στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.