Δημοσκόπηση Public Issue: Tι αποκαλύπτει για Τσίπρα, Βαρουφάκη και διαπραγμάτευση στο Eurogroup

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση της Public Issue, που δημοσίευσε η Αυγή;

Σύμφωνα με την δημοσκόπησης της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας «Αυγή της Κυριακής» οι έξι στους δέκα πολίτες αξιολογούν θετικά την διαπραγμάτευση για συμφωνία στο Eurogroup.

Σύμφωνα με τα ευρήματα το 59% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για τη συμφωνία του Eurogroup η κυβέρνηση «μάλλον δεν μπορούσε να κερδίσει περισσότερα», έναντι του 36% που απάντησε «μάλλον μπορούσε να κερδίσει περισσότερα».

Τα ποσοστά ανά κόμμα δείχνουν πως οι δυο στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι μάλλον δεν μπορούσε να κερδίσει περισσότερα, όπως και ο ένας στους δυο ψηφοφόρους της ΝΔ ενώ την ίδια απάντηση δίνει το 66% των ψηφοφόρων του Ποταμιού, αλλά και το 68% του ΚΚΕ.

Η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα παραμένει υψηλή, στο 79%, έναντι 28% του Αντώνη Σαμαρά αναφέρει η Αυγή. Σχετικά με τον Πάνο Καμμένο οι θετικές γνώμες διαμορφώνονται στο 51% και 47% αρνητικές.

Σε ερώτηση για την εμπιστοσύνη στον Γιάνη Βαρουφάκη το 59% των πολιτών δήλωσε ότι τον εμπιστεύεται Πολύ/Αρκετά, ενώ το 40% εξέφρασε Λίγη/Καθόλου εμπιστοσύνη.

Η θετική γνώμη για το ευρώ φτάνει στο 71%, ενώ η αρνητική στο 28% παρ’ ότι η κοινή γνώμη είναι διχασμένη για την Ευρωζώνη.

Διαβάστε τι δείχνει η δημοσκόπηση της Marc και τι δείχνει η δημοσκόπηση της MRB για τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.