Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τι ζητά το 84% των Ελλήνων και αγχώνει τον ΣΥΡΙΖΑ

Τι ζητά εμφατικά το 84% των Ελλήνων σε νέα δημοσκόπηση και ανησυχεί τον ΣΥΡΙΖΑ;

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 23,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, δείχνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, στο ερώτημα «αν την επόμενη Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», το 41,9% των ερωτηθέντων απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 18,4% ΝΔ.

Στην τρίτη θέση εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 5,3%. Και ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 4,9%, το ΚΚΕ με 3,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%, το ΠΑΣΟΚ με 3%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2%, η Ένωση Κεντρώων με 1,9 % και ‘Αλλο Κόμμα με 2,4% των ερωτηθέντων. ‘Ακυρο/Λευκό 3,9%, Αποχή 5,1%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 2,5% των ερωτηθέντων, ενώ 1% δεν απάντησε.

Αυτό όμως που αγχώνει ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οτι σχετικά με το αν «είστε υπέρ της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ;» το 84% τάσσεται υπέρ του ευρώ, το 13% υπέρ της δραχμής και ένα 3% δεν απάντησε.

Στο ερώτημα της δημοσκόπησης της Metron Analysis «νομίζετε ότι στις διαπραγματεύσεις θα πρέπει να υποχωρήσει κυρίως από τις θέσεις της…», το 60% λέει «η ευρωζώνη», το 20% «η Ελλάδα», το 18% «και οι δύο», και ένα 2% δεν απάντησε. Πάντως το 80% εκτιμά ότι «θα βρεθεί τελικά συμβιβαστική λύση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την ευρωζώνη».

Σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα αξιολογούσαν τη μέχρι στιγμής πορεία της κυβέρνησης, το 62% τη χαρακτηρίζει «θετική», το 29% «αρνητική» και το 7% «ούτε αρνητική ούτε θετική». Ένα 2% δεν απάντησε.

Σε άλλη ερώτηση που ζητά τη γνώμη των ερωτηθέντων για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντα του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το 72% λέει «θετική», το 22% «αρνητική», το 4% «ούτε αρνητική, ούτε θετική» και ένα 2% δεν απάντησε.

Εξάλλου, σε ερώτηση σχετικά με τον καταλληλότερο για την πρωθυπουργία, ο κ. Τσιπρας συγκεντρώνει το 53% και ο Αντώνης Σαμαράς το 19%.

Η έρευνα διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 16 – 18 Μαρτίου 2015.

Διαβάστε τα εντυπωσιακά ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis που έγινε ταυτόχρονα με της Metron Analysis.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.