Τουρκία: Όμηρος εισαγγελέας που ερευνούσε την υπόθεση δολοφονίας 15χρονου

Χαμός στην Τουρκία με τον όμηρο εισαγγελέα που ερευνούσε την υπόθεση δολοφονίας 15χρονου Μπερκίν Ελβάν.

Μέλη ακροαριστερής, σύμφωνα με πληροφορίες, οργάνωσης κρατούν όμηρο έναν εισαγγελέα.

Ο εισαγγελέας χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου το Μπερκίν Ελβάν του νεαρού που έχασε τη ζωή τους από κάνιστρο δακρυγόνων της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για το πάρκο Γκεζί.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ έχουν ακουστεί πυροβολισμοί μέσα στο κτίριο, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που δείχνουν τον εισαγγελέα να κρατείται από τους ενόπλους ένας εκ των οποίων έχει βάλει το πιστόλι στο κεφάλι του.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, δύο τρομοκράτες εισήλθαν στο κτίριο των δικαστηρίων περίπου στις 12.30 τοπική ώρα κι ο ένας από αυτούς έπιασε όμηρο τον εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, ενώ ο άλλος έδιωξε τον υπάλληλο.

Οι δυνάμεις ασφαλείας λέγεται ότι άκουσαν δύο πυροβολισμούς ενώ προσπαθούσαν να ανοίξουν την πόρτα της αίθουσας. Ο όροφος όπου βρίσκεται το γραφείο του εισαγγελέα εκκενώθηκε και ισχυρά μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν, ενώ ομάδες της αστυνομίας, ασθενοφόρα και πυροσβέστες κατέκλυσαν κι απέκλεισαν την περιοχή. Άνδρες των ειδικών δυνάμεων έσπευσαν στο σημείο ενώ όλες οι είσοδοι έξοδοι του κτιρίου έχουν αποκλεισθεί.

Ο συγκεκριμένος εισαγγελέας που κρατείται όμηρος έχει αναλάβει να ερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, που τραυματίστηκε σοβαρά όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από το κάνιστρο ενός δακρυγόνου από την αστυνομία κατά τις ταραχές στο Πάρκο Γκεζί στις 16 Ιουνίου 2013 και κατέληξε στις 11 Μαρτίου 2014 έπειτα από κώμα 269 ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση με τις απαιτήσεις της και απειλεί να σκοτώσει τον εισαγγελέα αν δεν ικανοποιηθούν τα 5 αιτήματά της έως τις 15.36 τοπική ώρα.

Απαιτούν οι αστυνομικοί που σκότωσαν τον Μπερκίν Ελβάν να ομολογήσουν το έγκλημά τους σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση και αυτοί οι αξιωματικοί να οδηγηθούν στο “λαϊκό δικαστήριο” της οργάνωσης.

Επίσης, απαιτούν να αποσυρθούν οι κατηγορίες εναντίον όσων συμμετείχαν σε διαδηλώσεις για τον έφηβο που έχασε τη ζωή του και να τους επιτρέψουν να εγκαταλείψουν το δικαστήριο με ασφάλεια έως τις 15.36.

Η DHKP-C ιδρύθηκε τη δεκαετία του ’90 και πρόκειται για μία ακροαριστερή οργάνωση. Είναι υπεύθυνη για μία σειρά επιθέσεων αν και συνήθως κρατά χαμηλό προφίλ.

Δείτε το βίντεο για τον όμηρο εισαγγελέα:
https://www.youtube.com/watch?v=U6QvGwudXa4&bpctr=1427816611

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.