Δήλωση-βόμβα: “Η Ελλάδα ξεμένει από ρευστό στις 20 Απριλίου”

Τι αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας;

Εάν δεν λάβει «φρέσκια» ​​χρηματοδοτική βοήθεια από τους πιστωτές, η Ελλάδα θα ξεμείνει από χρήματα μέχρι τις 20 Απριλίου, διαμηνύει πηγή εξοικειωμένη με το ζήτημα στο πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Αθήνα πρέπει να καταρτίσει με ταχείς ρυθμούς τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων στους δανειστές της τις επόμενες ημέρες, με την ελπίδα να ξεκλειδωθεί η χρηματοδότηση και να αποτραπεί το πιστωτικό γεγονός.

Συγκεκριμένα, η Αθήνα ελπίζει ότι εάν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εγκρίνουν τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, τότε θα μπορέσουν να εκταμιευτούν τα περίπου 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ των κερδών της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα, αναφέρει η ίδια πηγή και καταλήγει:

«Αν και θα είναι δύσκολο, η χώρα θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα με τη χρήση του βραχυπρόθεσμου δανεισμού από δημόσιους φορείς περίπου μέχρι τις 20 Απριλίου».

Η ελληνική κυβέρνηση ζητά επίσης την επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ, ποσό που θα μπορούσε σε ποσοστό 90% να μετατραπεί σε repos, ώστε να καλυφθεί μέρος των χρηματοδοτικών αναγκών του δημοσίου.

Διαβάστε πώς καταρρέει η ελληνική οικονομία και ποια τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.