Βόμβα στη φορολόγηση ακινήτων: Χαράτσι από το πρώτο ευρώ, και για τα ανείσπρακτα ενοίκια

Ποια η νέα βόμβα στη φορολόγηση του εισοδήματος από την εκμίσθωση ακινήτων;

Τεράστιες αλλαγές φέρνει νέα εγκύκλιος που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Εσόδων και αφορά τον τρόπο που θα φορολογείται το εισόδημα από την εκμίσθωση ακινήτων.

Αναλυτικά, από τα πρώτα 12.000 ευρώ θα υπάρχει συντελεστής 11%, ενώ από τα 12.000 και πάνω ο αντίστοιχος συντελεστής θα φτάνει το 33%.

Ιδιαίτερη αίσθηση όμως προκαλεί ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να πληρώσουν φόρο ακόμη και για ανείσπρακτα ενοίκια! Αυτό είναι κάτι που απασχολεί αρκετούς ιδιοκτήτες, καθώς λόγω της κρίσης, αρκετοί ενοικιαστές δεν πληρώνουν στην ώρα του τα ενοίκια.

Nα σημειωθεί πως από την 1η-1-2014 έχει καταργηθεί το μέτρο της εκχώρησης των ανείσπρακτων μισθωμάτων από ακίνητα στο Δημόσιο, το οποίο επέτρεπε στους δικαιούχους των εισοδημάτων αυτών να απαλλαγούν από την υποχρέωση δήλωσής τους στην Εφορία.

Tώρα όμως οι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων που δεν εισέπραξαν εντός του 2014 τα οφειλόμενα ενοίκια από τους μισθωτές τους θα υποχρεωθούν φέτος να τα δηλώσουν κανονικά, ως εισπραχθέντα εισοδήματα και θα φορολογηθούν γι” αυτά με συντελεστές φόρου .

Ένας ιδιοκτήτης δηλαδή που δεν έχει εισπράξει τα προβλεπόμενα ενοίκια, θα φορολογηθεί για αυτά, από το πρώτο ευρώ με τον «μικρό» συντελεστή του 11%!

Διαβάστε ποιοι θα πληρώσουν τον νέο ΕΝΦΙΑ και ποιοι οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από το νέο φόρο ακινήτων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.