Πέθανε ο πρώην υπουργός Λάμπρος Παπαδήμας. Βιογραφικό

Πώς πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Παπαδήμας;

Σε ηλικία 76 ετών, πέθανε το πρωί της Τρίτης ο πρώην Υπουργός και Δήμαρχος Λαμιέων επί σειρά ετών Λάμπρος Παπαδήμας.

Σύμφωνα με το Lamiareport ο Λάμπρος Παπαδήμας πέθανε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Είχε προηγηθεί πολυήμερη νοσηλεία και στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο στη συνέχεια είχε ζητήσει να διακομισθεί στην Αθήνα.

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πρώην υπουργού Λουκά Παπαδήμα εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνοντας ότι «διέπρεψε και αγωνίστηκε αφήνοντας έντονο αποτύπωμα ως γιατρός, ως δήμαρχος Λαμιέων, ως βουλευτής και υπουργός».

Η δήλωση του κ. Βενιζέλου έχει ως εξής:

“Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους όλων των στελεχών της παράταξης, για το θάνατο του Λάμπρου Παπαδήμα που διέπρεψε και αγωνίστηκε αφήνοντας έντονο αποτύπωμα ως γιατρός, ως δήμαρχος Λαμιέων, ως βουλευτής και υπουργός. Αξιοπρεπής, ουσιαστικός, διακριτικός ο Λάμπρος Παπαδήμας θα μείνει στη μνήμη όλων μας. Τον αποχαιρετούμε με όλη μας την αγάπη και εκτίμηση και διατυπώνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.”

Βιογραφικό

Ο Λάμπρος Παπαδήμας γεννήθηκε το 1939 στη Λαμία. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως ιατρός-χειρουργός και επί σειρά ετών διηύθυνε την χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας. Την περίοδο 1978 – 1982, ήταν για δύο συνεχείς θητείες πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ειδικευμένων Νοσοκομειακών Ιατρών.

Εξελέγη δήμαρχος Λαμίας τρεις φορές για τρεις συνεχόμενες τετραετίες (1982, 1986, 1990) και διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΚΕ και πρόεδρος της Κοινοπραξίας Ελληνικών Δήμων για την Ευρώπη (1990 – 1993), ενώ υπήρξε ο πρώτος Έλληνας δήμαρχος που αναδείχθηκε σε θέση αντιπροέδρου της Ένωσης Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CCRE) την περίοδο 1988 – 1990. Επί δημαρχίας του, στήθηκε άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη στην κεντρική Πλατεία Λαού της Λαμίας.

Το 1993 ο Λάμπρος Παπαδήμας παραιτήθηκε από δήμαρχος Λαμίας και εξελέγη βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ. Επανεξελέγη το 1996, 2000 και 2004. Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (1996 – 1998 και 2001-2004) και υπουργός Υγείας και Πρόνοιας (1998 – 2000).

Άφησε πίσω του την αγαπημένη του γυναίκα του Μαρία και τα δυο του παιδιά, τον Ηλία και τη Σοφία. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει η κηδεία του.

Διαβάστε πώς πέθανε η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Κυπριωτάκη και σε τι ηλικία πέθανε ο πρώην υπουργός Βασίλης Μαγγίνας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.