Μαρία-Έλενα Κυριάκου: Ποια είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision 2015. Βιογραφικό

Ποια είναι η Μαρία-Έλενα Κυριάκου που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2015;

Mε ένα κατακόκκινο φόρεμα και αέρα έμπειρης τραγουδίστριας η Μαρία Έλενα Κυριάκου ανέβηκε στη σκηνή και ερμήνευσε την μπαλάντα One Last Breath που της χάρησε τη νίκη στον τελικό της Ελλάδας για τη Eurovision 2015.

Ποτέ δεν είναι αργά για να πραγματοποιήσει κάποιος το όνειρό του. Αυτό απέδειξε η Μαρία Έλενα Κυριάκου με τη νίκη της στο «Τhe Voice».

Η 31χρονη Μαρία-Έλενα που είναι μητέρα τριών παιδιών, χωρισμένη εδώ και χρόνια, γεννήθηκε στην Λάρνακα στις 11 Ιανουαρίου του 1984, είναι φιλόλογος στο επάγγελμα και έχει το δικό της φροντιστήριο στην περιοχή Ορόκλινη.

Μικρή ήθελε να γίνει δασκάλα και τραγουδίστρια. Στα 13 της η μητέρα της την έγραψε στο Ωδείο.

Λία χρόνια αργότερα σπούδασε Φιλοσοφική στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο πρώτο έτος δέχτηκε πρόταση να συνεργαστεί με τον Γιάννη Πλούταρχο. Όμως, έκανε στην άκρη το όνειρό της για να τελειώσει τις σπουδές της.

Μάλιστα, λίγο πριν δώσει εξετάσεις για το πανεπιστήμιο πήγε για κάποιες μέρες σε μοναστήρι για να μπορέσει να διαβάσει με ηρεμία, κι επειδή εκεί δεν άκουγε μουσική κατάλαβε πόσο σημαντική είναι για τη ζωή της.

Το 2006 ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με γνωστό αθλητικογράφο της Κύπρου με τον οποίο απέκτησε τρία πανέμορφα αγόρια. Ωστόσο, κάποια χρόνια μετά ήρθε το διαζύγιο. Η Μαρία Έλενα Κυριάκου δεν το έβαλε κάτω και πήρε τη ζωή στα χέρια της, ανοίγοντας το δικό της φροντιστήριο.

Ποτέ όμως δεν σταμάτησε να σκέφτεται αυτό που αγαπούσε περισσότερο από όλα. Το τραγούδι!

Στο «The Voice» βρέθηκε μετά από αίτηση που έκαναν ο… αδερφός της και μία φίλη του, γιατί η ίδια, όπως λέει, δεν είχε τα κότσια. Στην blind audition η Μαρία Έλενα Κυριάκου ενθουσίασε και τους τέσσερις coaches, που συμφώνησαν ότι έχει εξαιρετική φωνή και ερμηνεία, ενώ ο κόσμος την αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή!

«Ο θεσμός της Eurovision για μένα είναι όνειρο ζωής. Το ότι είμαι λίγα βήματα πριν από την πραγματοποίηση αυτού του στόχου, μου δημιουργεί συναισθήματα συγκίνησης και υπέρτατης χαράς. Είμαι πολύ περήφανη κι είναι τιμή μου που μου δίνεται η ευκαιρία να εκπροσωπήσω την Ελλάδα, τη δεύτερη πατρίδα μου» τόνισε αποκλειστικά στο Mad η Μαρία Έλενα Κυριάκου.

H Μαρία Έλενα Κυριάκου γεννήθηκε στην Κύπρο στις 11 Ιανουαρίου του 1984. Είναι μητέρα τριών παιδιών και διατηρεί στη Λάρνακα το δικό της φροντιστήριο. Στην ηλικία των 12 χρονών κερδίζει το πρώτο βραβείο στον Παγκύπριο διαγωνισμό τραγουδιού “Παιδί ’96″. Τον επόμενο χρόνο συμμετέχει σε φαντασμαγορικό ροκ μιούζικαλ το “Pygmalion” του Σταύρου Σιδερά με καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Αμερική. To 2006 παίρνει το πτυχίο της Ελληνικής Φιλολογίας και ασχολείται με τη διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων.

Το 2005 συμμετέχει ως σολίστρια στο δίσκο του Στέλιου Πισή “Κασταλίας και Σειρήνων” και στις συναυλίες του στις οποίες τραγούδησαν και γνωστοί καλλιτέχνες όπως Αντώνης Βαρδή, Αντώνης Ρέμος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μελίνα Ασλανίδου.

Το Μάιο του 2014 η Μαρία Έλενα Κυριάκου βγαίνει νικήτρια στο μουσικό τηλεπαιχνίδι του Ant1 The Voice of Greece με μέντορά της τη Δέσποινα Βανδή. Υπογράφει συμβόλαιο με τη Minos Emi και τον Ιούλιο του 2014 κυκλοφορεί το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ “Δύο άγγελοι στη γη”. Σε αυτό υπογράφουν αξιόλογοι συνθέτες Δημήτρη Κοντόπουλο με το τραγούδι “Δύο εγωισμοί” σε στίχο Βάγια Καλαντζη και Ευθύβουλο Θεοχάρους το “Έχεις αφήσει εποχή” σε στίχο Κωνσταντή Χανιώτη.

Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται διασκευές το “Δύο άγγελοι στη γη” του τραγουδιού “Un Angelo Disteso al sole” του Eros Ramazotti με ελληνικό στίχο της Ρεβέκκας Ρουση και το “That Night” του Living R. Γίνεται επίσης το πρόσωπο της μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας καλλυντικών της Σουηδίας “Oriflame”.

Τον περασμένο Ιούλιο η Μαρία Έλενα Κυριάκου παρουσιάζει για πρώτη φορά το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου της στα Mad Walk της Κύπρου, συμμετέχει στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Super Fm με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Γιώργο Θεοφάνους και στο μιούζικαλ «Ό,τι αξίζει θα σωθεί». Είναι υποψήφια στα βραβεία Madame Figaro ως καλύτερη ερμηνεύτρια της χρονιάς 2014. Αυτή την περίοδο η Μαρία Έλενα Κυριάκου τραγουδάει σε διάφορες συναυλίες, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε Κύπρο και Ελλάδα.

Διαβάστε το παρασκήνιο του ελληνικού τελικού της EUrovision 2015 και πώς εμφανίστηκαν οι ONE στον ελληνικό τελικό της EUrovision.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.