Λιποθύμησε όταν άκουσε να τον καλούν μέσα από το φέρετρο

Γιατί λιποθύμησε ένας νεκροθάφτης όταν άκουσε να τον καλούν μέσα από το φέρετρο;

Ένας νεκροθάφτης από την Γερμανία λιποθύμησε στο άκουσμα μιας γυναικείας φωνής που ερχόταν από ένα…φέρετρο και η οποία φαίνεται να ρώτησε τον σαστισμένο υπάλληλο, “Που βρίσκομαι;”, πριν αυτός λιποθυμήσει.

Όταν ο νεκροθάφτης συνήλθε από το λιποθυμικό επεισόδιο και την αρχική του έκπληξη, ανακάλυψε πως η φωνή προερχόταν από μια ηλικιωμένη γυναίκα που βρισκόταν μέσα στο φέρετρο και τον κοιτούσε.

Διατηρώντας τη ψυχραιμία του ο νεκροθάφτης κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο, σύμφωνα και με την εφημερίδα Metro.

Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και απεβίωσε τελικά, λίγες ώρες αργότερα.

Η γυναίκα είχε μεταφερθεί αρχικά στο γραφείο τελετών στο Γκελζενκίρχεν της Γερμανίας, μετά την διαπίστωση του θανάτου της από τον γιατρό που κλήθηκε να την εξετάσει, στον οίκο ευγηρίας όπου και ζούσε.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν το πως η γυναίκα κατέληξε μέσα στο φέρετρο του γραφείου τελετών ενώ ήταν ακόμη ζωντανή.

Το φαινόμενο του Λαζάρου

Αυτή η περίπτωση νεκροφάνειας δεν είναι η μόνη που έχει καταγραφεί ενώ αυτά τα περιστατικά χαρακτηρίζονται συχνά ως “Το φαινόμενο του Λαζάρου”.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται περιστατικά όπου, ενώ μετά από την προσπάθεια αναζωογόνησης διαπιστώνεται αναστολή της αναπνοής και της κυκλοφορίας και το ηλεκτροκαρδιογράφημα δίνει ισοηλεκτρική γραμμή (θάνατος), μετά από χρονικό διάστημα, συνήθως κάποιων λεπτών, η κυκλοφορία επανέρχεται. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα το χρονικό διάστημα επαναφοράς είναι αρκετά μεγάλο.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πρόσφατη περίπτωση «θανόντα» στη Μαλαισία ο οποίος επανήλθε στη ζωή 40 λεπτά μετά την πιστοποίηση του θανάτου του, ενώ άλλες περιπτώσεις (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ κα) καταγράφουν την επαναφορά ακόμα και ώρες μετά τον θάνατο.

Στην Ελλάδα υπάρχει ένα καταγεγραμμένο περιστατικό ενός 53χρονου άνδρα όπου δύο λεπτά μετά την παύση της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης επανήλθε στη ζωή.

Συνολικά από το 1982, περίπου 40 τέτοια περιστατικά καταγράφονται στην διεθνή ιατρική βιβλιογραφία, επισημαίνεται όμως ότι πρέπει το φαινόμενο να μελετηθεί περισσότερο και στη χώρα μας και κυρίως να υπάρξει παρακολούθηση των ασθενών που έχουν δεχτεί αναζωογόνηση για τουλάχιστον 10 επιπλέον λεπτά μετά την διαπίστωση του θανάτου.

Διαβάστε πώς βρήκαν φέρετρο έξω από την είσοδο του ΣΚΑΙ και γιατί σύζυγος έπαθε σοκ όταν άνοιξε το φέρετρο της γυναίκας του.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.