Χαμός στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Γκολ Χάρα, χειρονομίες Περέιρα, επεισόδια, βαριά ποινή [video]

Επεισόδια και διακοπή του αγώνα στο ντέρμπι για το κύπελλο Ελλάδος μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.

Δε φαίνεται να βάζουν μυαλό οι Έλληνες οπαδοί μετά την αναβολή του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Το τέρμα του Χάρα, λίγο πριν τη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα, έφερε τα… άσχημα στο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν έντονα, μαζί με τον προπονητή τους. Ο Αργεντινός σκόρερ κλώτσησε το σημαιάκι του κόρνερ, ενώ ο Περέιρα πλησίασε κοντά στην κερκίδα, κάνοντας κινήσεις με τα χέρια του και πανηγυρίζοντας προκλητικά.

Κάποιοι από τον πάγκο τον τράβηξαν πίσω, αλλά μερίδα οπαδών πρόλαβε να εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο και να πετάξει αντικείμενα, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ολυμπιακού να τρέξουν στα αποδυτήρια και το ματς να διακοπεί.

Υπήρξε μεγάλη ένταση και επεισόδια ενώ ακολούθησαν κάποιες προκλητικές χειρονομίες την ώρα που οι φιλοξενούμενοι αποχωρούσαν.

Στα αποδυτήρια των διαιτητών μπήκε εισαγγελέας, ενώ ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς κατέβηκαν για να συζητήσουν με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Τελικά, μετά από περίπου 25 λεπτά, βγήκε η απόφαση για οριστική διακοπή.

«Εισβολή, ρίψη αντικειμένων και τραυματισμός αστυνομικού», ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στο άδοξο αυτό τέλος ενός πραγματικού ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

Με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από τη Football League κινδυνεύει η ΑΕΚ, εξαιτίας της διακοπής της αναμέτρησης του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Τι αναφέρει ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου για τα επεισόδια;

Στο άρθρο 42 του ΚΑΠ, στην παράγραφο 2, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως “ομάδα που γίνεται υπαίτια διακοπής αγώνα Κυπέλλου, τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει”.

Έτσι, από τη στιγμή που το ματς του Κυπέλλου της ΑΕΚ και με τον Ολυμπιακό διεκόπη με υπαιτιότητα της Ένωσης, κινδυνεύει να της επιβληθεί ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από το πρωτάθλημα.

Αυτή τη στιγμή ο Δικέφαλος έχει στο πρωτάθλημα 53 βαθμούς και είναι στην κορυφή του 1ου ομίλου. Σε περίπτωση που της επιβληθεί το -3 πάει στους 50 και με τα υπάρχοντα δεδομένα, αν ολοκληρωνόταν τώρα η Football League, θα έμπαινε στα πλέι οφ με 6 βαθμούς. Ο Ηρακλής θα έμπαινε με 8 βαθμούς, 2 θα είχε η Λαμία και 0 οι Παναχαϊκή, Απόλλων Σμύρνης και Ολυμπιακός Βόλου.

ΑΚΟΜΑ, στο άρθρο 21 παρ. 3β. αναφέρεται επίσης ότι “αγώνας που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μίας εκ των δύο ομάδων, προσμετράται για την έκτιση ποινών μόνον της ανυπαίτιας ομάδας και τιμωρείται ως εξής: με αφαίρεση τριών (3) βαθμών καθώς επίσης και την αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα (ή ομάδες), αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του.”

Δείτε το βίντεο με τα επεισόδια στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός:

https://www.youtube.com/watch?v=C0WxC6rlHrg

https://www.youtube.com/watch?v=c66HnPrcAyw

Διαβάστε γιατί ο Κοντονής ακυρώνει όλα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και δείτε τα απίστευτα επεισόδια στο Παναθηναικός-Ολυμπιακός.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.