Σάλος: Ιδού το έγγραφο για τους παράνομους μετανάστες. Προβοκάτσια καταγγέλλει η κυβέρνηση

Δείτε το έγγραφο για τους παράνομους μετανάστες.

Σφοδρή πολιτική θύελλα προκαλεί η αποκάλυψη διαβαθμισμένου εγγράφου που φέρει την υπογραφή του του υποστράτηγου προϊστάμενου του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.

Η εγκύκλιος ουσιαστικά «ανοίγει τα σύνορα» στους παράνομους μετανάστες καθώς δίνεται εντολή να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης εφόσον δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού.

Παράλληλα εκείνοι που τώρα εισέρχονται δεν θα συλλαμβάνονται, αλλά θα παίρνουν έγγραφο με τη δυνατότητα παραμονής για 30 ημέρες στη ώρα.

Μάλιστα σε περίπτωση νέας σύλληψής τους οι άνθρωποι αυτοί θα παίρνουν νέο έγγραφο για εξάμηνη παραμονή.

Το έγγραφο διέρρευσε την Τρίτη το βράδυ και προκάλεσε πόλεμο μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας ενώ και οι συνοριοφύλακες εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν φόβους για κύματα μεταναστών που θα περάσουν τα σύνορα.

Το πρωί της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός, Γ. Πανούσης, άφησε αιχμές κατά της Ελληνικής Αστυνομίας λέγοντας ότι: «Για την έκδοση της εγκυκλίου δεν έχει σχέση η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ούτε του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολτικής. Την ευθύνη έχει όποιος υπογράφει την εγκύκλιο και άρα υπάρχει θέμα” είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Πανούσης, κατά τη δήλωσή του, δεν γνώριζε για την εγκύκλιο και φωτογραφίζει συγκεκριμένους αξιωματικούς που εξέδωσαν αυτή την εγκύκλιο. Αλλωστε, και χθες από το υπουργείο μιλούσαν για οργανωμένη προβοκάτσια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος είπε:
«Το έγγραφο έχει πάει στις αρμόδιες υπηρεσίες, όμως το σημαντικό είναι να γνωρίζει ο υπουργός και να μην παίρνουν πρωτοβουλίες αξιωματικοί.

Ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι την ευθύνη φέρουν οι αξιωματικοί που το συνέταξαν, τονίζοντας όμως ότι αν και υπήρχε κοινοποίηση δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του υπουργού, για να λάβει και τα κατάλληλα μέτρα.

Μου κάνει εντύπωση, είπε μάλιστα ο κ. Σακελλαρίδης, ο χρόνος αντίδρασης και της ΝΔ και των συνοριοφυλάκων, αφήνοντας σαφείς υπόνοιες για κάποιου είδους προβοκάτσια, αν και ο ίδιος δήλωσε πως είναι στην αρμοδιότητα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να διερευνήσει την υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, είπε ο κ. Σακελλαρίδης, την ευθύνη έχει όποιος υπογράφει το έγγραφο, δείχνοντας και αυτός προς τη μεριά των υπηρεσιακών παραγόντων.

Απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική χαρακτήρισε χθες ο Αντώνης Σαμαράς την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα σε κάθε παράνομο μετανάστη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε «η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα», επισημαίνοντας ότι οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη.

“Δυστυχώς οι χειρότερες προβλέψεις μας επαληθεύονται. Τους καλούμε να ανατρέψουν αμέσως την ανεύθυνη αυτή απόφαση”, καταλήγει στη δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς.

Η απάντηση της κυβέρνησης ήρθε άμεσα η οποία εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ εξαπολύουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση ανοίγει τα κέντρα κράτησης μεταναστών, καλώντας τους να «σταματήσουν, επιτέλους, τα επικίνδυνα παιχνίδια που ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση «σε μια κακοστημένη και επικίνδυνη θεατρική παράσταση, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένα συστήματα διακινούν την είδηση ότι η κυβέρνηση ανοίγει αύριο όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών! Και σαν έτοιμη από καιρό η μονταζιέρα της Συγγρού διέσπειρε την υποτιθέμενη «αποκάλυψη» προσπαθώντας να πείσει ότι η χώρα κινδυνεύει!»

Η ανευθυνότητα του κ. Σαμαρά είναι γνωστή – άλλωστε όλοι ξέρουν που έχει οδηγήσει τη χώρα με τις πολιτικές του. Θα περιμέναμε, όμως, πριν υιοθετηθεί η είδηση να διασταυρωθεί – απ’ όλους!, αναφέρουν οι ίδιες πηγές και απευθυνόμενες προς «όλους τους εμπλεκόμενους», διαβεβαιώνουν ότι στην υπόθεση «θα χυθεί άπλετο φως».

«Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας» χαρακτήρισε χθες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τα όσα σχετικά με υποτιθέμενη διαταγή του Αρχηγείου, σύμφωνα με την οποία επρόκειτο αύριο να ανοίξουν τα κέντρα κράτησης και να αφεθούν ελεύθεροι οι αλλοδαποί, κάτι το οποίο προκάλεσε και δήλωση του προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει: «Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών; Ό,τι και να είναι αυτή η Ανακοίνωση για τα Κέντρα Κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας».

Δείτε το έγγραφο για τους παράνομους μετανάστες:

Δείτε τον Στάθη Μπούκουρα να χτυπάει μετανάστες και ποια η θέση του Καρυπίδη για τους μετανάστες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.