Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Siemens: o Tσίπρας ζητά έκδοση Χριστοφοράκου

Ποιες οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens;

Αποφασισμένη να πάει την υπόθεση που συντάραξε την πολιτική σκηνή της χώρας«μέχρι τέλους» εμφανίζεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb ο Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται στο να ζητήσει την έκδοση του Χριστοφοράκου στην Ελλάδα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως.

Το γεγονός ότι ο Αλ. Τσίπρας έθεσε στην καγκελάριο Μέρκελ το θέμα της συνδρομής των γερμανικών αρχών για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης Siemens και μάλιστα το αποκάλυψε και στην κοινή τους συνέντευξη Τύπου, δείχνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος «να το πάει μέχρι τέλους, δεν θα το αφήσει με τίποτα» , όπως υπογράμμισε στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του.

Ο ίδιος τόνισε, πως η ελληνική κυβέρνηση θα ασκήσει πιέσεις στη γερμανία για να της παρασχεθεί κάθε αναγκαία συνδρομή αξιοποιώντας και την γερμανική πίεση προς την ελληνική πλευρά για να θεσπιστούν επιτέλους στη χώρα μας κανόνες διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς.

«Όταν μας ζητούν κάτι τέτοιο κι εμείς απαντούμε ότι το δεχόμαστε και… ξεκινούμε απ’ την οριστική και πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου της Siemens, με ποιο επιχείρημα θα μας το αρνηθούν;», τονίζει.

Βέβαια εκφράζει επιφυλάξεις για την τελική στάση των Γερμανών, επειδή πιστεύει ότι «θα θέλουν να έχουν όλα τα ντοκουμέντα για τις δωροδοκίες αυτοί, για να εκβιάζουν Έλληνες πολιτικούς, αλλά θα το παλέψουμε μέχρι τέλους».

Στα πλαίσια αυτά, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι:

• Να ζητηθεί η έκδοση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, ώστε να έρθει εδώ και να καταθέσει όσα ξέρει. Και ξέρει πολλά, πάρα πολλά…
• Να ζητηθούν απ’ τις γερμανικές αρχές οι δικαστικοί φάκελοι της υπόθεσης στη Γερμανία, οι οποίοι περιέχουν συγκλονιστικές αποκαλύψεις και για τα χρήματα που έρρεαν απ’ τη Siemens στα κομματικά ταμεία κυρίως του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., αλλά όχι μόνο, όπως επίσης και για τις δωροδοκίες σε Έλληνες υπουργούς και πολιτικά πρόσωπα!
• Να υπάρξει συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Σ. Βαλυράκη, πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το «σκάνδαλο» της Siemens, ο οποίος πρόσφατα με επιστολή του στον πρωθυπουργό και στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητά την συνέχιση της έρευνας και καταγγέλλει ότι η πολύτιμη δουλειά της επιτροπής ουσιαστικά «θάφτηκε» και απ’ τη Βουλή αλλά και από δικαστικές αρχές, με αποτέλεσμα να υπάρχει στο λαό αίσθημα μη απονομής δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Σ. Βαλυράκης έχει «συντριπτικά» στοιχεία, τα οποία είναι πρόθυμος να τα εκθέσει και στον πρωθυπουργό και στην Πρόεδρο της Βουλής.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε, ότι απ’ την εισαγγελία του Μονάχου του είχαν τότε πει, ότι… «μόνο ο Ελ. Βενιζέλος δεν είχε πάρει λεφτά απ’ τα μαύρα ταμεία της Siemens»!
Γίνεται επομένως εύκολα αντιληπτό, το πόσο κρίσιμη είναι η περαιτέρω διερεύνηση αυτής της υπόθεσης που συντάραξε τα πολιτικά χρονικά.

Είναι πασιφανές το γιατί κάποιοι τρέμουν και «εκβιάζουν», το γιατί όχι μόνο πολιτικοί, αλλά και ΜΜΕ φοβούνται και στέλνουν… μηνύματα στον Τσίπρα και στην κυβέρνηση.

Διαβάστε ποιο εμπλεκόμενο στέλεχος της Siemens αυτοκτόνησε και πώς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τα άρπαζαν από τη Siemens.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.