Συνταγή της ημέρας: Γίγαντες στο φούρνο με χόρτα και ανθότυρο

Οι γίγαντες σε αυτή τη συνταγή συνδυάζονται με χόρτα και μυρωδικά που τους χαρίζουν φρεσκάδα κι άρωμα, ενώ το ανθότυρο τους προσθέτει γεύση. Αν νηστεύετε, το παραλείπετε.

Διαβάστε τη συνταγή για τους γίγαντες στο φούρνο με χόρτα και ανθότυρο:

Μερίδες : 4
Χρόνος προετοιμασίας : 30m
Χρόνος μαγειρέματος : 2:10 h
Έτοιμο σε : 2:40 h

Υλικά συνταγής:

  • 250γρ. φασόλια γίγαντες, που έχετε μουλιάσει σε κρύο νερό από την προηγούμενη
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό μέρος), σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό χόρτα (όπως λάπαθα, σέσκουλα, μυρώνια, κ.ά.)
  • 1 μέτριο πράσο (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), σε ροδέλες
  • 1½ φλιτζάνι τσαγιού ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λιαστές ντομάτες από βαζάκι, χοντροκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας γαλέτα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τους γίγαντες, στο συνταγές με κέφι.

    ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
    Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!