Συνταγή της ημέρας: Τάρτα λεµονιού µε µαρέγκα

Μια πολύ νόστιμη τάρτα με έντονη την παρουσία του λεμονιού, από τη βάση μέχρι και τη γέμιση. Η μαστιχωτή μαρέγκα της επικάλυψης είναι σημαντική όχι όμως απαραίτητη, γι’ αυτό αν θέλετε μπορείτε να την παραλείψετε.

Μερίδες : για µια ταρτιέρα διαστάσεων 28-30εκ
Χρόνος προετοιμασίας : 45m
Χρόνος ψησίματος : 15m
Έτοιμο σε : 1:30 h

Υλικά συνταγής:

για τη ζύµη:

  • 250γρ. αλεύρι
  • 25γρ. ζάχαρη άχνη
  • 125γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
  • 1 κρόκο αβγού
  • 1-2 κουτ. σούπας νερό παγωµένο (όσο χρειαστεί)
  • ξύσµα από 1 λεµόνι
  • λίγο αλάτι
  • για την κρέµα:

  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (περίπου 400γρ.)
  • 1 γιαούρτι µε 2% λιπαρά
  • 4 κρόκους αβγών
  • 3 φλιτζανάκια του καφέ χυµό λεµονιού (3-4 λεµόνια)
  • ξύσµα από 2 λεµόνια
  • για τη µαρέγκα:

  • 5 ασπράδια αβγών
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα την τάρτα λεµονιού µε µαρέγκα, στο Συνταγές με κέφι.

    ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
    Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!