Τάσος Κορωνάκης: ποιος ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ με την κοτσίδα

Με την εκλογή του Τάσου Κορωνάκη στη θέση του νέου γραμματέα και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τάσος Κορωνάκης είναι κορυφαίο στέλεχος με δεσπόζουσα θέση στον κομματικό μηχανισμό, έχει διατελέσει γραμματέας της Νεολαίας και σήμερα κρατά το κλειδί του οργανωτικού γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ αφού ήταν το φαβορί για “διάδοχος” του Δημήτρη Βίτσα.

Ο Τάσος Κορωνάκης έλαβε 102 ψήφους, ενώ 64 ψήφους έλαβε ο υποστηριζόμενος από την Αριστερή Πλατφόρμα Αλέκος Καλύβης. Μετρήθηκαν, επίσης, 32 λευκά ψηφοδέλτια. Από την ψηφοφορία για τη νέα Πολιτική Γραμματεία προέκυψε ότι η πλειοψηφικό τάση λαμβάνει 6 έδρες με 110 ψήφους, η Πλατφόρμα 4 έδρες με 63 ψήφους και μία έδρα με 23 ψήφους παίρνει το ψηφοδέλτιο που υποστηρίχθηκε από την ΚΟΕ.

Οι εργασίες της διήμερης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής (28/2-1/3/2015) του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκαν με την ψήφιση της πολιτικής απόφασης, της εκλογής Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας.

Το κείμενο απόφασης της ΚΕ εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία. Γραμματέας της ΚΕ εξελέγη ο Τάσος Κορωνάκης, ενώ η νέα Πολιτική Γραμματεία απαρτίζεται από τους εξής:

Ηλιόπουλος Νάσος
Καλύβης Αλέκος
Λάμπρου Πάνος
Λεουτσάκος Στάθης
Μπουρνούς Γιάννης
Νταβανέλος Αντώνης
Παπαδόγιαννη Σόφη
Παπαδόπουλος Χριστόφορος
Ρήγας Παναγιώτης
Ρινάλντι Ρούντι
Σβίγκου Ράνια

Η πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, που βασίζεται στην χθεσινή ομιλία με την οποία ο κ. Αλέξης Τσίπρας άνοιξε τις εργασίες της, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Προηγουμένως είχε καταψηφιστεί η πρόταση που κατέβασε η Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία έλαβε 92 ψήφους κατά και 68 υπέρ. Οι αριθμοί αυτοί αποτυπώνουν ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση διατηρεί ισχυρά ερείσματα στο κόμμα και το τοπίο για την προεδρική πλειοψηφία δεν θα είναι ανέφελο. Η πρόταση της Πλατφόορμας είχε στο επίκεντρό της την απόρριψη της συμφωνίας με τους εταίρους, αλλά και της λίστας μεταρρυθμίσεων που εστάλη στο Eurogroup.

Διαβάστε τι ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ επικροτεί τις διαπραγματεύσεις Τσίπρα και το έντονο παρασκήνιο στον ΣΥΡΙΖΑ με Τσίπρα-Κωνσταντοπούλου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.