Taxisnet: πώς θα κάνετε ρύθμιση -εξπρές. Τι αλλάζει στις οφειλές

Τι αλλάζει στην εικόνα των οφειλών; Διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε στο taxisnet.

Κοιτούν τι χρωστάνε αλλά ακόμη δεν φαίνεται τι πλήρωσαν. Κοσμοσυρροή στις εφορίες για να διακόψουν τις παλαιές ρυθμίσεις. Απογοήτευση για το «κούρεμα» μόνο των τόκων υπερημερίας και όχι των προστίμων εκπροθέσμου.

Μπορεί η αρχή να είναι το ήμισυ του παντός, στην περίπτωση όμως της νέας ρύθμισης-εξπρές για τα χρέη στο Δημόσιο ο κανόνας δεν ισχύει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Παρασκευή μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας επισκέφτηκαν το Taxisnet τουλάχιστον 130.000 οφειλέτες, προκειμένου να ενημερωθούν για το τι αλλάζει στην εικόνα των οφειλών τους αν κάνουν χρήση του νέου μέτρου «πληρώστε ό,τι θέλετε και γλιτώστε από τα πρόστιμα».

Ωστόσο μόνον οι 115.000 εκτύπωσαν τελικά την ταυτότητα οφειλής και, άρα, ετοιμάζονται να πληρώσουν στην τράπεζα κάποιο ποσό έναντι των οφειλών τους. Αυτό δεν σημαίνει όμως και ότι πλήρωσαν ήδη, αφού θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εργάσιμες για να μπουν οι πληρωμές αυτές στους λογαριασμούς του δημοσίου.

Ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι μικρός έναντι των 3,9 εκατ. οφειλετών, που η κυβέρνηση του απειλεί με φοροκυνηγητό αν δεν σπεύσουν να πληρώσουν έως την Παρασκευή 27 Μαρτίου.

Πολλοί μάλιστα απογοητεύονται όταν διαπιστώσουν, μπαίνοντας στο Taxisnet, ότι δεν «κουρεύονται» τα πρόστιμα εκπροθέσμου, αλλά μόνον οι τόκοι υπερημερίας. Αυτό φαίνεται και από τις επισκέψεις χιλιάδων οφειλετών στις εφορίες, οι οποίοι σπεύδουν εκεί για να ζητήσουν να διακοπεί η παλαιά ρύθμιση που έχουν ήδη κάνει, αφού απαγορεύεται να βάλουν τα ρυθμισμένα χρέη τους στην «μια και έξω» ρύθμιση που τους προσφέρει μέχρι την Παρασκευή η κυβέρνηση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.