Στοιχεία σοκ για τον blogger του to-fresko Νίκο Α. που έβριζε τον Γιακουμάκη μετά θάνατον

Σεσημασμένος για βιασμό, θανατηφόρα σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αλλά και για ναρκωτικά ήταν ο 50χρονος χρήστης του Διαδικτύου, ένα από τα τρία άτομα που φέρονται να «υπέγραψαν» τα προσβλητικά σχόλια σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Μέσα από το ιστολόγιο to-fresko.blogspot.com ο 50χρονος εξαπέλυσε βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του 20χρονου φοιτητή.

Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι ο δήθεν blogger Νίκος Α. του to-fresko.blogspot.com είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τα συνθήματα κατά της πρώην φίλης του, δημοσιογράφου Εμμανουέλας Αγγουράκη, που είχαν μέχρι πριν από έναν χρόνο «κατακλύσει» τη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος είχε επιδοθεί στην παρανοϊκή διαπόμπευσή της και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας τα πάντα που την αφορούσαν.

Ο 50χρονος άνεργος από τη Θεσσαλονίκη και οι δύο φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν δίστασαν να επιτεθούν στον νεκρό Βαγγέλη Γιακουμάκη με ύβρεις και χυδαιότατους χαρακτηρισμούς, «κρυμμένοι» πίσω από την ανωνυμία του Ιντερνετ. Μέσα από το ιστολόγιο to-fresko.blogspot.com, εξαπέλυσαν χαρακτηρισμούς που θυμίζουν εκείνους που δεχόταν ο 20χρονος φοιτητής ως θύμα εκφοβισμού!

Υστερα από τον εντοπισμό και την ταυτοποίησή τους από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος τους σχηματίστηκε τακτική δικογραφία για δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω Διαδικτύου. Κι ενώ οι δύο φοιτητές δεν συνελήφθησαν, καθώς το αδίκημά τους δεν εμπίπτει στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο 50χρονος μόλις είδε τους αστυνομικούς πήδηξε από το μπαλκόνι και εξαφανίστηκε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αναζητηθεί για 48 ώρες από τους αστυνομικούς για την πρόσθετη κατηγορία της απείθειας.

emmanouela-aggouraki-giakoumakisΗ αποκάλυψη της ταυτότητας του 50χρονου ξύπνησε μνήμες και μειδιάματα στη συμπρωτεύουσα. Ηταν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια όταν οι Θεσσαλονικείς αντίκριζαν στους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης το σύνθημα «Κ… Εμμανουέλα Αγγουράκη με έχεις κάνει τάρανδο». Στην Καυταντζόγλου, την Εγνατία, στους χώρους της πανεπιστημιούπολης και σε άλλα σημεία, το σύνθημα, γραμμένο με γραφίτη, «απασχολούσε» τους περαστικούς, που αναρωτιόνταν ποια ήταν η εν λόγω κοπέλα. Κάντε κλικ δεξιά για να δείτε τα γκράφιτι.

Για να μην αφήσει… απορίες, ο Νίκος Α. φρόντισε να δημοσιοποιήσει την μήνιν και το πρόβλημά του με την πρώην σύντροφό του και στα social media. Σε ψεύτικους λογαριασμούς στο Facebook και το Twitter, ο τότε 46χρονος έδινε πληροφορίες για τη νεαρή δημοσιογράφο, ακόμη και πολύ προσωπικές, όπως πού έμενε, το τηλέφωνό της και παρόμοια.

Η υπόθεση του «ερωτευμένου κύριου Νίκου και της Εμμανουέλας Αγγουράκη» έκανε σύντομα τον γύρο του Διαδικτύου. Σαν… ιός, τα συνθήματα και τα σχόλια «ταξίδεψαν» στα… πέρατα του Ιντερνετ, με αποτέλεσμα ακόμη και η Google να αναρωτιέται τι ακριβώς συμβαίνει με αυτή την τάση των χρηστών της. Δεκάδες γκρουπ στο Facebook δημιουργήθηκαν, εκατοντάδες like «συνηγορούσαν» στη διαπόμπευση της δημοσιογράφου, ερήμην της.

Η ίδια η Εμμανουέλα Αγγουράκη, σε συνέντευξή της στο vice.com, είχε δηλώσει τρία χρόνια μετά: «Καταρχήν κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να φανταστεί ότι μπορεί να αναστατωθεί μια ολόκληρη πόλη από ρυπαρογραφίες και λιβελογραφήματα που δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα και αποτελούν προϊόντα νοσηρής φαντασίας. Πολύ περισσότερο ότι τέτοιες συμπεριφορές μπορούν να βρίσκουν και οπαδούς.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη μου αντίδραση, αυτή ήταν η έκπληξη. Σε ένα μετέπειτα στάδιο υπήρξε επίσης θυμός που κάποια στιγμή έφτασε στο σημείο της οργής λόγω ακριβώς της πλήρους διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που έτσι θέλουν κάποιοι να πιστεύουν… Θέλω να αναφερθώ όμως και σε κάτι άλλο. Τα συνθήματα στα οποία αναφέρεστε πλέον δεν υπάρχουν πλην κάποιων εξαιρέσεων και αυτό έγινε από τους ίδιους τους πολίτες, τους οποίους ευχαριστώ θερμά».

Η ίδια είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη σε βάρος του Νίκου Α. Στη συνέντευξή της πάντως ανέφερε ότι «δεν υπάρχει κράτος και αυτό είναι εμφανές. Δεν σου παρέχεται η ανάλογη προστασία, πέραν των χρονοβόρων διαδικασιών απόδοσης της δικαιοσύνης. Και στην περίπτωση που λέτε η ποινή είχε ανασταλτικό χαρακτήρα. Εχουμε κάνει όντως αγώνα. Και η υπόθεση αυτή είναι ενδεικτική του ελλιπούς χαρακτήρα των προσφερόμενων ένδικων μέσων και κυρίως της αναγκαίας αναμόρφωσης που θα πρέπει να γίνει στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο. Παρ’ όλα αυτά θέλω να πιστεύω στην ελληνική δικαιοσύνη», είχε προσθέσει.

Στη Δικαιοσύνη αναφέρθηκε η Εμμανουέλα Αγγουράκη και την Παρασκευή, μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας των υβριστών του Βαγγέλη Γιακουμάκη, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. «Ω ναι, καλοί μου φίλοι. Υπάρχει δικαιοσύνη στη ζωή», σχολίασε η δημοσιογράφος.

Διαβάστε τις νέες ενδείξεις που λένε οτι η αιτία θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη μπορεί να μην ήταν η αυτοκτονία και ποιο στοιχείο αποκλείει την αυτοκτονία Γιακουμάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.