Οριστικό τέλος για την Τράπεζα Θεμάτων. Πώς θα καθορίζονται εξετάσεις και βαθμός προαγωγής

Πώς θα γίνονται οι εξετάσεις και ποιος ο βαθμός προαγωγής μετά την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων;

“Τίτλους τέλους” για την Τράπεζα Θεμάτων από φέτος έβαλε οριστικά το υπουργείο Παιδείας.

Τι αναφέρεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων

Αποκλειστικά από τους διδάσκοντες στο μάθημα θα ορίζονται τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων των μαθητών Α΄ και Β΄ τάξεων Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης σε όλα τα Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Βάσει της εγκυκλίου, παύει να ισχύει επομένως από την εξεταστική περίοδο Μάιου – Ιουνίου 2015 η επιλογή τους κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων.

Παράλληλα, επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος εννέα και πέντε δέκατα (9,5), ενώ ο βαθμός προαγωγής των μαθητών στη Α΄ και Β΄ Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στον βαθμό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως γινόταν μέχρι τώρα με την Τράπεζα Θεμάτων.

Τέλος, η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα δεν θα είναι λιγότερη από το μισό και περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας. Η επιλογή και ο ακριβής προσδιορισμός της για κάθε μάθημα γίνεται με εισήγηση των διδασκόντων και με την έγκριση του Διευθυντή του Λυκείου και γνωστοποιείται στους μαθητές πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

Διαβάστε το απίστευτο κόστος της Τράπεζας Θεμάτων και τι αλλάζει στις Πανελλήνιες 2015.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.