Γεύμα Κορυφής: Σηκώθηκε κι έφυγε ο Τσίπρας. Σύξυλος ο Σαμαράς

Γιατί έφυγε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας από τον Αντώνη Σαμαρά από το τραπέζι κορυφής προς τιμήν του Προκόπη Παυλόπουλου;

Περίπου δύο ώρες κράτησε το γεύμα Κορυφής στο Προεδικό Μέγαρο στο οποίο, εκτός του Καρόλου Παπούλια, συμμετείχαν ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αντώνης Σαμαράς.

Το γεύμα πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος στις 12 Μαρτίου, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά ήταν και μια καλή ευκαιρία οι κ.κ. Τσίπρας και Σαμαράς να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο, έφυγε αρκετά νωρίτερα από τον… προκάτοχό του στη πρωθυπουργία γεγονός που σχολιάστηκε ιδιαίτερα.

Ο πρωθυπουργός, πάντως, είχε υποχρεώσεις, καθώς, είχε προγραμματισμένη επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, ενώ, στη συνέχεια θα έχει σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο εν όψει του σημερινού EuroWorking Group.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, έκατσε περίπου μισή ώρα παραπάνω στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για μίνι συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, αφού το γεύμα είχε κλειστεί από την Τρίτη, αλλά μόλις σήμερα ανακοινώθηκε.

Άγνωστο είναι ακόμη το πότε θα γίνει τελικώς η ορκωμοσία του κ. Παυλόπουλου, πάντως η θητεία του Κάρολου Παπούλια λήγει στις 12 Μαρτίου.

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ορκιστεί, θα μεταβεί την επόμενη μέρα στο Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού και θα παραλάβει από τον προκάτοχό του.

Νυν και τέως πρωθυπουργός στο πρώτο τετ α τετ

Είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αντώνης Σαμαράς θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο, μετά τη θυελλώδη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Οι δύο άνδρες έχουν συγκρουστεί με τον σκληρότερο τρόπο τις πρώτες 40 ημέρες της νέας διακυβέρνησης.

Τόσο στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους, όσο και στην υπογραφή της δανειακής σύμβασης, η σύγκρουση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν σφοδρή.

Το τελευταίο περιστατικό σύγκρουσης μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν το χθεσινό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που έδινε «ελευθέρας» στους παράνομους μετανάστες και το οποίο ο υπουργός Γιάννης Πανούσης κατήργησε, δηλώνοντας ότι πίσω από το εν λόγω έγγραφο υπάρχει δάκτυλος Σαμαρά.

Παράδοση-παραλαβή

Ας σημειωθεί ότι η σχέση των δύο πολιτικών οξύνθηκε ιδιαίτερα όταν ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε να κάνει την παράδοση-παραλαβή στον νέο πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε την επική γκάφα του Αντώνη Σαμαρά και πώς μετονομάζεται το Προεδρικό Μέγαρο λόγω του Προκόπη Παυλόπουλου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.