Βαγγέλης Γιακουμάκης: “Δώστε στοιχεία και το όνομα του πολιτικού”

Τι δήλωσαν δύο βουλευτές για την εξαφάνισης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη και την εμπλοκή πολιτικού;

Την αντίδραση βουλευτών της Κρήτης έχει προκαλέσει το θέμα της εξαφάνισης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη και το σάλο που δημιούργησε η φημολογία-μετά και από παρέμβαση της Έλενας Ακρίτα- για εμπλοκή πολιτικού προσώπου στην όλη υπόθεση.

Οι βουλευτές της ΝΔ κ.Αυγενάκης και Γιάννης Κεφαλογιάννης με κοινή τους ερώτηση προς τον υπουργό κ.Πανούση αναφέρονται στη συγκλονιστική υπόθεση και ζητούν να μάθουν λεπτομέρειες για την πορεία των ερευνών, αλλά στέκονται ιδιαίτερα στην περίπτωση του πολιτικού προσώπου.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη:

Η υπόθεση της εξαφάνισης του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, έχει συγκλονίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, η οποία περιμένει απαντήσεις. Σε επιστολή (2/3/2015) της δημοσιογράφου Κας Έλενας Ακρίτα προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, ανέφερε «Στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται γνωστός πολιτικός άνδρας. Ένας “πρωτοκλασάτος” Κρητικός βουλευτής ο οποίος συγκάλυπτε τη συμμορία, μεσολάβησε για να μην διώξουν ‘τα παιδιά’ από τη Σχολή και κουκούλωνε την τραγωδία.»

Σε απάντηση του Γ. Πανούση στην επιστολή της Κας Ελ. Ακρίτα αναφέρεται σχετικά με την εμπλοκή πολιτικού από την Κρήτη ότι «Η εμπλοκή οποιουδήποτε πολιτικού και για οποιονδήποτε λόγο απόκρυψης είναι τόσο αποδοκιμαστέα ώστε θα έπρεπε για λόγους ηθικής τάξης και παραδειγματισμού ο αρχηγός του κόμματός του να τον αποβάλει από τη Βουλή. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να καταδικάζονται δημόσια πριν γίνουν καρκινογόνα».

Κατ’ αρχήν ευχόμαστε όλοι μας ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, να δώσει σημεία ζωής, να είναι καλά στην υγεία του και σύντομα να επιστρέψει στο σπίτι του. Εκείνο όμως που είναι εξίσου σημαντικό είναι ως Πολιτεία να δημιουργήσουμε μια αποτελεσματική «ομπρέλα» προστασίας για όλα τα παιδιά (στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο) από την βία στην παιδεία. Να επανακαθορίσουμε τον σκοπό της και να δημιουργήσουμε εκείνες τις δομές που θα απομακρύνουν τις βίαιες συμπεριφορές μεταξύ των μελών της.

Επίσης, εφόσον αληθεύει η εμπλοκή πολιτικού (για την ακρίβεια Κρητικού Βουλευτή, σύμφωνα με τα γραφόμενα της Κας Ακρίτα), ο οποίος με τις πράξεις του άμεσα ή έμμεσα ενεπλάκη στην υπόθεση και μεσολάβησε, άμεσα επιβάλλεται να κατονομαστεί αφενός για να συνδράμει και εκείνος στην έρευνα καταθέτοντας όσα γνωρίζει, εάν γνωρίζει, και αφετέρου να αποδοθούν ευθύνες από τη Δικαιοσύνη και βέβαια από τα όργανα του κόμματος στο οποίο ανήκει.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Σε ποια φάση βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου σπουδαστή; Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση για να συμβάλει ουσιαστικά στην έρευνα εντοπισμού του Βαγγέλη Γιακουμάκη;

Διαβάστε τι δείχνει η ΕΔΕ για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και ποια η συγκινητική κίνηση για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.