Γιατί η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν “γουστάρει” να ψηφίζει μνημόνια

Γιατί η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν “γουστάρει” να ψηφίζει μνημόνια;

Μόνο δικαίωση πρέπει να αισθάνονται όσοι έσπευσαν να σχολιάσουν πως «με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου πρόεδρο, η Βουλή πρέπει να κόβει εισιτήρια» μετά την είδηση ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τη δραστήρια βουλευτή για το τρίτο τη τάξη πολιτειακό αξίωμα της χώρας.

Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου από τις πρώτες συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής, αν και καθαρά διαδικαστικές, κατάφερε με καταλυτικές παρεμβάσεις να πυροδοτήσει εκρηκτικούς διαλόγους, εντάσεις, συνθέσεις και προβληματισμούς, δίνοντας μια ιδιαίτερη ομορφιά στο Κοινοβούλιο, αλλά και αυξημένες προσδοκίες για όσα θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Η ίδια η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου σύμφωνα με το Protothema.gr, επιθυμεί να δώσει ψυχή σε μια θέση στην οποία όποιος καθόταν περιοριζόταν σε διαδικαστικές παρεμβάσεις. Είναι ενδεικτικό ότι ο προκάτοχός της, κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όταν οι συζητήσεις λάμβαναν αμιγώς πολιτικό περιεχόμενο συνήθιζε να λέει ότι τον περιορίζει το κουστούμι του προέδρου από το να εκφραστεί ελεύθερα.

Ορισμένες πληροφορίες μάλιστα σύμφωνα με το Protothema.gr φέρουν κύκλους του Μαξίμου να εκφράζουν δυσφορία για μια σειρά πρωτοβουλιών της, με αποκορύφωμα το «όχι» που είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην παράταση της δανειακής σύμβασης και στο περιεχόμενο της νέας συμφωνίας κατά την συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε βέβαια προηγηθεί η φράση-μήνυμα από την έδρα της ολομέλειας ότι «αυτή η Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει παράταση μνημονίου», η οποία, σύμφωνα με ορισμένους, δεν απευθυνόταν μόνο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο που καλούσε το Μέγαρο Μαξίμου να φέρει την παράταση της δανειακή σύμβασης για κύρωση από το Σώμα, αλλά και προς την κυβέρνηση και προς τις ουσιαστικές πολιτικές και νομικές της ενστάσεις για το περιεχόμενο της συμφωνίας του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν οτι η Ζωή Κωνσταντοπούλου προχωρά ακάθεκτη για:

  1.  συγκρότηση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα πραγματοποιήσει λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους. Στόχος, να υπάρξει απόλυτα τεκμηριωμένο πόρισμα που θα ενισχύσει τις διαπραγματευτικές γραμμές της κυβέρνησης.
  2. Παράλληλα, ετοιμάζει την επαναλειτουργία της διακομματικής επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις που για πρώτη φορά είχε συγκροτηθεί επί θητείας του κ. Μεϊμαράκη. Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου στοχεύει στο να ενισχύσει τις αρμοδιότητές της και να την εξοπλίσει με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό ώστε η τελική έκθεση να καταγράφει με ακρίβεια το χρέος της Γερμανίας αλλά και τον καλύτερο τρόπο για να διεκδικηθεί.

Το έργο των δύο παραπάνω επιτροπών θα υποβοηθηθεί από προσωπικές πρωτοβουλίες της προέδρου που μέσω της κοινοβουλευτικής διπλωματίας θα αναζητήσει ευρωπαϊκούς και άλλους συμμάχους.

Πάντως, η νέα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει σηκώσει τα μανίκια και έχει ριχτεί στη δουλειά από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα προκειμένου να υλοποιήσει συγκεκριμένο και λεπτομερές πλάνο για τη νομοθετική και διοικητική λειτουργία του Κοινοβουλίου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου φαίνεται πως θα εκμεταλλευτεί την τηλεοπτική συχνότητα της Βουλής ως βασικό μέσο επικοινωνίας με τους πολίτες. Γνωρίζει όμως πως για να γίνει αυτό πρέπει να αυξηθούν τα νούμερα τηλεθέασης. Τη συγκεκριμένη στρατηγική υπηρετεί και ο στόχος να αναμεταδίδονται ζωντανά όχι μόνο οι συνεδριάσεις της ολομέλειας, αλλά και αυτές των κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Στην πράξη να υπάρξει ένα είδους «κοινοβουλευτικού ριάλιτι» που ενδεχομένως αρχικά να κεντρίσει το ενδιαφέρον των πολιτών για τις επεισοδιακές συγκρούσεις πολιτικών αρχηγών και βουλευτών, παράλληλα όμως θα τους δώσει τη δυνατότητα να έχουν πρωτογενή ενημέρωση για μείζονος σημασίας νομοθετικές πρωτοβουλίες. Επίσης, θα μπορεί ο κάθε ψηφοφόρος να διαπιστώνει στην πράξη εάν έστειλε τον κατάλληλο άνθρωπο στη Βουλή.

Η μαχητικότητα σε θέματα εργασίας έχει θορυβήσει αρκετούς υπαλλήλους της Βουλής και έχει λάβει διαστάσεις μύθου.

Στους διαδρόμους κυκλοφορούν πληροφορίες που θέλουν την Ζωή Κωνσταντοπούλου να μένει στη Βουλή για δύο και τρεις συνεχόμενες ημέρες και να κοιμάται για λίγες ώρες στο γραφείο της ή να καλεί διευθυντές υπηρεσιών για ενημέρωση 4 η ώρα τα ξημερώματα.

Διαβάστε πώς θα τιμωρήσει τους κοπανατζήδες βουλευτές η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.