Ο Αλέξης Μητρόπουλος απαντά στις κατηγορίες για φοροδιαφυγή: “Συγγενής μου αποπειράθηκε να…”

Τι απάντησε ο Αλέξης Μητρόπουλος στις κατηγορίες για φοροδιαφυγή;

Σάλο έχει προκαλέσει δημοσίευμα που υποστηρίζει ότι στον Αλέξη Μητρόπουλο έχει επιβληθεί πρόστιμο 1.940.000 ευρώ για φοροδιαφυγή.

Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”.

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, ο Αλέξης Μητρόπουλος καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 1.940.000 ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής του έτους 1999.

Ο ίδιος επιμένει πως η υπόθεσή του έχει παραγραφεί. Από την άλλη, τα “Νέα” δημοσίευσαν πως η Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών γνωμάτευσε οριστικά ότι δεν υπάρχει καμία παραγραφή για την υπόθεσή του και άρα πρέπει να πληρώσει στην αρμόδια εφορία το σύνολο του προστίμου.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το οποίο αναμετάδωσε και το «Mega», εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Γνωστός δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» (που περιλαμβάνεται στη «λίστα» Νικολούδη με έμβασμα στο εξωτερικό πάνω από 2 εκατ. ευρώ) για 80ή φορά την τελευταία τριετία και 10η φορά από τη δικαίωσή μου στα Φορολογικά Διοικητικά Δικαστήρια, πριν δυο μήνες, επιχειρεί πάλι σήμερα να τρομοκρατήσει εμένα, την οικογένειά μου και κυρίως τους ανεξάρτητους δικαστές που ακύρωσαν το παράνομο πόρισμα του ΣΔΟΕ σε βάρος μου.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» (4-4-2015) οδήγησε στενό συγγενικό μου πρόσωπο σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Στις 30-7-2014 είχα καλέσει με εξώδικό μου τον πρώην πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον πρώην υπουργό κ. Χαρδούβελη να σταματήσουν να με τρομοκρατούν, αφού ήμουν φορολογικά νόμιμος. Είχα συμμορφωθεί σε έλεγχο που είχε διαταχθεί (το είχα πληροφορηθεί από την ίδια ως άνω εφημερίδα!) για το μοναδικό ανέλεγκτο έτος (1999) σε όλο τον επαγγελματικό μου βίο, παρότι ήταν παραγεγραμμένο προ ετών και αφορούσε σε ποσό που νόμιμα είχε επαναπατρισθεί με το άρθρο 38 του ν. 3259/2004.

Με το ίδιο εξώδικο, τους είχα ενημερώσει ότι στις 27-10-2011 είχε περατωθεί ο φορολογικός μου έλεγχος από το ΣΔΟΕ για τη δεκαετία του 2000, ο οποίος είχε διαταχθεί με εντολή της κυβέρνησης των κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου και είχε αποδείξει ότι ήμουν φορολογικά νόμιμος. Είχα θέσει υπόψη τους, επίσης, ότι μόλις είχα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις μου από τον έλεγχο που είχε διατάξει σε βάρος μου ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης για ολόκληρη τη δεκαετία του ’90.

Τέλος, τους είχα γνωστοποιήσει ότι από 1-1-2003 που εμφανιζόμουν στα ΜΜΕ, για λόγους δεοντολογίας δεν εμφανίστηκα ποτέ στα Δικαστήρια απαγορεύοντας και σε συγγενικά μου πρόσωπα να πράξουν το ίδιο. Τους είχα καλέσει να μην χρησιμοποιούν το ΣΔΟΕ και …πρόθυμους υπαλλήλους για τρομοκράτηση πολιτικών αντιπάλων.

Αντ’ αυτού οι κ.κ. Σαμαράς και Χαρδούβελης προήγαγαν σε Γενικό Διευθυντή στη Γενική Γραμματεία Εσόδων τον εφοριακό του ΣΔΟΕ που συντόνισε τον έλεγχο σε βάρος μου και πιθανόν διευκόλυνε το «πάγωμα» του ελέγχου του κ. Σταύρου Παπασταύρου (συνεργάτη του κ. Αντώνη Σαμαρά). Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες ανέφερε στη Βουλή στις 3-4-2015 ο υπουργός κ. Π. Νικολούδης.

Αντίθετα υποχρέωσαν σε παραίτηση Γενικό Διευθυντή του ΥΠΟΙΚ, αμέσως μετά την έγγραφη εκ μέρους του αποκάλυψη της σκευωρίας σε βάρος μου.

Μετά τα ανωτέρω, καλώ τον κύριο Πρωθυπουργό, την κυρία Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό κατά της Διαφθοράς κ. Π. Νικολούδη και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλο να προστατεύσουν εμέ και την οικογένειά μου, αλλά και να διασφαλίσουν απρόσκοπτα την ανεξαρτησία Ελλήνων δικαστών που στάθηκαν όρθιοι στις επάλξεις του καθήκοντός τους”.

Διαβάστε τι δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος για το δικηγόρο που δε δήλωσε 1 εκ. ευρώ και γιατί ο Αλέξης Μητρόπουλος ξέχασε να κόψει απόδειξη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.