Η πινακίδα στο Κέιμπριτζ που κάνει πάταγο: Γιατί είναι γραμμένη σε “σπαστά” αρχαία ελληνικά

Το γύρο του διαδικτύου κάνει μια πινακίδα που ανέβασε στο Facebook το παράρτημα του ραδιόφωνου του BBC στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας.

Την φωτογραφία τράβηξε η ραδιοφωνική παραγωγός Dotty McLeod, γράφοντας: “Ίσως είναι το πιο ‘Κέιμπριτζ’ πράγμα που έχω δει. Μια πινακίδα για να μην παρκάρουν ποδήλατα γραμμένη στα λατινικά και τα αρχαία Ελληνικά”.

Η πινακίδα τοποθετήθηκε σε ένα φράχτη κοντά στο Πανεπιστήμιο του Cambridge προκειμένου να αποθαρρύνει τους δικυκλιστές να παρκάρουν εκεί.

Παλαιότερα σύμφωνα με το BBC το κτίριο χρησιμοποιούνταν από την Ελληνοορθόδοξη εκκλησία γι’ αυτό και η προειδοποίηση είναι γραμμένη στα λατινικά και στα αρχαία ελληνικά. Ή τουλάχιστον περίπου.

Η πινακίδα προσπαθεί να πει ότι τα δίκυκλα που αφήνονται στο σημείο, θα καταστρέφονται. Δεν τα καταφέρνει όμως πολύ αποτελεσματικά…

«Ενθάδε ληφθέντες δυοκύκλοι διαφθαρήσονται» γράφει η πινακίδα στο Κέιμπριτζ που προκαλεί γέλια σε όσους γνωρίζουν αρχαία.

cambridge-pinakida-2

Διαβάστε τι σοκολάτα έδωσε γιαγιά στα εγγόνια της και τα έστειλε στο νοσοκομείο και τι κερδίζετε στα τέλη κυκλοφορίας 2015 αν καταθέσετε πινακίδες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.