Εurogroup: Η αφόρητη μοναξιά του Βαρουφάκη στο σούρουπο της Ρίγας

Τι έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά το τέλος του Εurogroup στη Ρίγα;

Τα λεωφορεία μετέφεραν τους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών για το δείπνο στην πρωτεύουσα της Λετονίας, στη Ρίγα, το βράδυ της Παρασκευής, ένας από αυτούς έμεινε πίσω στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια περιπλανήθηκε μόνος του στο σούρουπο.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε άλλα σχέδια δείπνου, είπε, και μετά από τους «μώλωπες» από τις συναντήσεις στο Eurogroup οι οποίοι υπογράμμισαν την απομόνωσή του, καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την εθνική χρεοκοπία.

Ενώ οι άλλοι υπουργοί είχαν τη φροντίδα από τις συνοδείες τους, ο Βαρουφάκης ήταν μόνος του σε κάθε κίνησή του, αποφεύγοντας βοηθούς ή οποιαδήποτε μέτρο ασφαλείας.

«Είναι εντελώς απομονωμένος» είπε ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης στο Reuters. «Δεν ήρθε καν στο δείπνο για να εκπροσωπήσει τη χώρα του» συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Οι υπουργοί των Οικονομικών έφαγαν υπό τους ήχους Λετονικής μουσικής, σολωμό και λαβράκι.

Οπως παρατήρησε δημοσιογράφος του Reuters, στο πρωινό πριν τη συνεδρίαση, Βαρουφάκης και Ντράγκι απέφυγαν την οπτική επαφή μεταξύ τους, την ώρα που σερβιρίζονταν το πρωινό τους από τον μπουφέ.

Οπως σημειώνει το Reuters, ορισμένες χώρες είναι τόσο απογοητευμένες από αυτό που βλέπουν ως αποτυχία της Ελλάδας για συμβιβασμό, που ένας υπουργός είπε ότι «μπορεί να είναι η ώρα να προετοιμαστούμε για μια ελληνική χρεοκοπία».

Ο Βαρουφάκης, ο μόνος άντρας υπουργός χωρίς γραβάτα, φέρεται ότι ενοχλήθηκε από τους τόνους της συνεδρίασης του Eurogroup.

Σε μια ένδειξη της υφέρπουσας παγωμάρας, ο Γ. Ντάισελμπλουμ όταν μιλούσε στους δημοσιογράφους αναφερόταν στον Γ. Βαρουφάκη ως ο «Έλληνας συνάδελφος, αν και στις συναντήσεις τον αποκαλεί με το μικρό του όνομα.

«Δεν εκπλήσσομαι», είπε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ στους δημοσιογράφους. «Οταν πλησιάζει το τέλος των διαπραγματεύσεων η στάση σκληραίνει». Ο Γιάνης Βαρουφάκης αρνήθηκε ότι τον προσέβαλλαν οι υπουργοί Οικονομικών στη Ρίγα.

«Ολα αυτά είναι ψευδή», είπε.

Διαβάστε με ποιον είχε ο Βαρουφάκης άγριο τσαμπουκά στο Εurogroup και ποια τα μέτρα του Βαρουφάκη στους δανειστές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.