Σοκ στην Τουρκία: δολοφονική επίθεση στο πούλμαν της Φενέρμπαχτσε [φωτο,video]

Πυροβολισμούς από αγνώστους δέχτηκε το πούλμαν που μετέφερε την τουρκική ποδοσφαιρική ομάδα Φενέρμπαχτσε το βράδυ του Σαββάτου έξω στην πόλη της Τραπεζούντας, στα βορειοανατολικά της Τουρκίας.

Η αποστολή Φενέρμπαχτσε βρισκόταν στο δρόμο για το αεροδρόμιο της Τραπεζούντας μετά το θριαμβευτικό 5-1 στην έδρα της Ρίζεσπορ όταν δέχτηκε ένοπλη επίθεση. Οι δράστες, όπως αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα, φέρεται να είναι οπαδοί Τράμπζονσπορ, ο φανατικός πυρήνας των οποίων είναι στην περιοχή όπου συνέβη το περιστατικό.

Φενέρμπαχτσε Πυροβολισμοί Πούλμαν 3

Οι πυροβολισμοί έπεσαν στη μεριά του οδηγού του πούλμαν, ο οποίος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με περιπολικό στο νοσοκομείο, όπως φαίνεται στο βίντεο. Οι αρχικές πληροφορίες τον ήθελαν να δίνει μάχη για τη ζωή του, ωστόσο τα τελευταία νέα είναι καθησυχαστικά για την κατάσταση της υγείας του.

Φενέρμπαχτσε Πυροβολισμοί Πούλμαν 1

Σύμφωνα με τον Μαχμούτ Ουσλού, που ήταν ο επικεφαλής της αποστολής και επέβαινε στο λεωφορείο, το όχημα δέχτηκε αρκετές ριπές από τους πυροβολισμούς και ενώ ταξίδευε στην εθνική οδό μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα απέναντι στην Ριζεσπόρ. Ο οδηγός του οχήματος, αν και τραυματισμένος στο πρόσωπο, κατάφερε να σταματήσει το πούλμαν και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον Μαχμούτ Ουσλού.

Φενέρμπαχτσε Πυροβολισμοί Πούλμαν 2

Ο αρχηγός της αποστολής της τουρκικής ομάδας κατήγγειλε ότι οι δράστες της επίθεσης ήθελαν να ανατρέψουν το πούλμαν και συνεπώς, να σκοτώσουν τους παίκτες. “Είναι απίστευτο”, είπε ο Ουσλού μιλώντας στην τουρκική τηλεόραση, η οποία μετέδωσε εικόνες με το μπροστινό μέρος του λεωφορείου, να είναι σχεδόν διάτρητο από σφαίρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Φενέρμπαχτσε, κανένας ποδοσφαιριστής δεν τραυματίστηκε.

https://www.youtube.com/watch?v=2HfpEEo-LDc

https://www.youtube.com/watch?v=InUy4JCgD_s

https://www.youtube.com/watch?v=pl0JhraRtEw

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.