Ληξιπρόθεσμες οφειλές: μέχρι πότε δόθηκε παράταση χρεών

Μέχρι πότε δόθηκε παράταση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές;

Παράθυρο παράτασης της προθεσμίας για εφάπαξ ή τμηματική πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία πριν καλά καλά ενεργοποιηθεί η νέα ρύθμιση των εκατό δόσεων, ανοίγει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή.

Με την τροπολογία, εξουσιοδοτείται ο υπουργός Οικονομικών να παρατείνει για χρονικό διάστημα μέχρι έναν μήνα τον καταληκτικό χρόνο καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, δηλαδή την προθεσμία της 27ης Απριλίου 2015 για το σκέλος της ρύθμισης που προβλέπει ισόποση διαγραφή προσαυξήσεων για όσους καταβάλλουν προκαταβολή ίση με το δεκαπλάσιο της ελάχιστης μηνιαίας δόσης.

Η παράταση κρίθηκε απαραίτητη δεδομένου ότι δεν έχει ανοίξει ακόμα η εφαρμογή υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στη ρύθμιση χρεών, αλλά η σχετική διορία λήγει σε 12 μέρες.

Αν όμως τελικώς παραταθεί με υπουργική απόφαση η προθεσμία και μετατεθεί από τις 27 Απριλίου στις 27 Μαΐου, τότε θα πρέπει να παραταθεί τουλάχιστον για 1 μέρα συνολικά και η προθεσμία αιτήσεων (χωρίς το μπόνους της ισόποσης διαγραφής προσαυξήσεων) για τις 100 δόσεις που λήγει στις 26 Μαΐου.

Ως προς αυτήν την καταληκτική διορία πάντως, ο νόμος προβλέπει ήδη την δυνατότητα για παράταση έως και ένα μήνα, δηλαδή έως τις 26 Ιουνίου το αργότερο. Σύμφωνα με πληροφορίες η ειδική εφαρμογή στο Taxisnet για τις εκατό δόσεις αναμένεται να ενεργοποιηθεί στα τέλη της εβδομάδας.

Διαβάστε ποιες γυναίκες βγαίνουν στη σύνταξη στα 50 και ποιες οι αλλαγές στις πρόωρες συντάξεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.