Πέθανε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά. Βιογραφικό

Σε τι ηλικία πέθανε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά;

Πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 59 χρόνων ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά.

Οπως πληροφορείται στο ΚΥΠΕ, ο εκλιπών είχε υποβληθεί πριν δυο μήνες σε επέμβαση καρδίας στο American Heart Institute, στη Λευκωσία, μετά την οποία παρουσιάστηκαν επιπλοκές στη λειτουργία των πνευμόνων του και εισήχθη στην εντατική, όπου του παρείχετο μηχανική υποστήριξη.

Δυο εβδομάδες περίπου μετά την επέμβαση, και αφού δεν υπήρξε βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του, μετακλήθηκαν εντατικολόγοι από το Ισραήλ και την Ελλάδα.

Πριν περίπου τρεις εβδομάδες ο Λουκάς Λουκά είχε μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο η ώρα 3 στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς.

Ο Λουκάς Λουκά είχε διατελέσει Υπουργός της κυβέρνησης Χριστόφια από τις 22 Δεκεμβρίου 2008 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2013.

Εγκαταλείπει σύζυγο και δυο τέκνα. Ο γιος του είναι φοιτητής και η κόρη του μαθήτρια.

Ο Πρόεδρος της Επαλξης Ανασυγκρότησης Κέντρου Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ο Λουκάς Λουκά ήταν ένας στενός φίλος και συνεργάτης και πως θεωρεί την απώλειά του προσωπική απώλεια.

Η απουσία του είναι αισθητή και όλοι οι φίλοι του, συνάδελφοι, συναγωνιστές στην `Επαλξη, και πρώην συνεργάτες στο Υπουργείο είμαι βέβαιος ότι θα αισθανθούν την απώλειά του, ανέφερε.

Ο κ. Χρυσοστομίδης εξέφρασε τα ειλικρινέστατα του συλλυπητήρια “στην αγαπητή του οικογένεια, τη σύζυγό του και τα παιδιά του”.

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Λουκάς Λουκά γεννήθηκε στο Μαραθόβουνο Αμμοχώστου στις 28/12/1955.

Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και στη συνέχεια υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία από το 1973 μέχρι το 1975. Η εισβολή τον βρίσκει να υπηρετεί στο 286 ΜΤΠ και συμμετείχε στις επιχειρήσεις του τάγματος στην Κερύνεια όπου τραυματίστηκε στις μάχες στον Άγιο Ερμόλαο.

Μετά τη λήξη της στρατιωτικής του θητείας συνέχισε τις σπουδές του στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφοιτώντας το 1979 από τη Νομική Σχολή.

`Ηταν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας και από το 1982 διατηρούσε το δικό του δικηγορικό γραφείο στη Λευκωσία.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του σωματείου Ελεύθερος Μαραθόβουνος του οποίου διετέλεσε επί σειρά ετών και μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Ανέπτυξε κοινωνική και πολιτική δράση από νεαρή ηλικία. Διετέλεσε μέλος της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λευκωσίας υπηρετώντας την και από τη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Πολιτικά δραστηριοποιήθηκε στο δημοκρατικό προοδευτικό χώρο ενώ μέχρι το 1998 διετέλεσε μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΔΗΚΟ Αμμοχώστου.

Το 1998 υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Έπαλξης Ανασυγκρότησης Κέντρου και από το 2001 μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κίνησης.

Το 2006 κατήλθε στις βουλευτικές εκλογές στο ψηφοδέλτιο Αμμοχώστου του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις στα πλαίσια της συνεργασίας της Έπαλξης με το ΑΚΕΛ.

Την 1/8/2008 διορίστηκε από τον Πρόεδρο Δ. Χριστόφια ως μέλος του ΔΣ της ΑΗΚ.

Ήταν νυμφευμένος με τη Δήμητρα Ιακωβίδου και έχει δυο παιδιά, τον Νικόλα και τη Δανάη.

Συλλυπητήριο μήνυμα Αναστασιάδη

Είναι με μεγάλη θλίψη που πληροφορήθηκα την είδηση για τον αδόκητο θάνατο του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκά Λουκά.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης και εμού προσωπικά εκφράζω βαθύτατα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος, ο οποίος, μέσα από το υπουργικό αξίωμα, προσέφερε στα κοινά με ήθος και ζήλο.

Διαβάστε γιατί πέθανε ο πρώην υπουργός Λάμπρος Παπαδήμας και σε τι ηλικία πέθανε ο πρώην υπουργός Βασίλης Μαγγίνας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.