Tο παρασκήνιο της συνάντησης Mέρκελ-Τσίπρα: τι ζητήσαμε και τι πήραμε

Ποιο το παρασκήνιο της συνάντησης Μέρκελ-Τσίπρα;

Τέσσερα άτομα ήταν παρόντα στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, πριν τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών για το μεταναστευτικό, στις Βρυξέλλες. Στη συνάντηση ήταν και ο διπλωματικός σύμβουλος της Μέρκελ για τα ευρωπαϊκά θέματα και ο Έλληνας υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του News 247, έγινε μία αποτίμηση της προόδου από την προηγούμενη συνάντηση των δύο ηγετών, στο Βερολίνο, καθώς και μία καταγραφή του πόσο έχουν προχωρήσει τα πράγματα από τότε μέχρι σήμερα, σε συνδυασμό με την πρόοδο που έγινε το τελευταίο διάστημα στο Brussell Group.

Πάντως, υπήρξε συμφωνία, ότι πράγματι υπάρχει πρόοδος κι έχουν προχωρήσει κάποια πράγματα.

Ένα από τα θέματα στα οποία υπήρξε σύγκλιση απόψεων είναι το πρωτογενές πλεόνασμα για φέτος, γύρω στο 1,5%, ενώ για του χρόνου θα υπάρξει σύγκλιση στα ίδια περίπου επίπεδα. Σύγκλιση υπήρξε και στο θέμα των ιδιωτικοποίησεων.

Ακόμη, συμφωνήθηκε και είναι πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και η ΕΛΣΤΑΤ να γίνουν Ανεξάρτητες Αρχές.

Η ελληνική πλευρά ζήτησε να τηρηθεί η συμφωνία του Eurogroup, που έβλεπε μία ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλος Απριλίου.

Οι κόκκινες γραμμές πάντως παραμένουν και ειδικότερα, το εργασιακό, το ασφαλιστικό και ο ΦΠΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο Ολάντ, αλλά δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί η ημερομηνία.

Διαβάστε ποιες οι βαριές κατηγορίες του Βερέμη για τον Τσίπρα και ποια η βόμβα με τις προθέσεις Τσίπρα για Σπηλιωτόπουλο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.