Τραγωδία δίχως τέλος στο Αιγαίο: Ξεβράζονται πτώματα μεταναστών σε παραλία της Ρόδου [φωτο, video]

Νέα τραγωδία με ναυάγιο που μετέφερε παράνομους μετανάστες στη Ρόδο.

Μετά την απίστευτη τραγωδία με τους εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες στα ανοιχτά της Ιταλίας ένα νέο περιστατικό λαθρομετανάστευσης κόστισε τη ζωή σε άτυχους πρόσφυγες στο Αιγαίο.

Πλοίο στο οποίο επιβαίνουν περίπου 200 παράτυποι μετανάστες, προσάραξε σήμερα το πρωί στην κεντρική παραλία Ζέφυρος της πόλης της Ρόδου.

Οι περισσότεροι μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα και κατάφεραν να βγουν στην ακτή με τη βοήθεια κατοίκων του νησιού. Αυτήν την ώρα, στην περιοχή βρίσκονται άνδρες του λιμεναρχείου και της αστυνομίας καθώς και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Το πλοίο προσάραξε πάνω σε βράχια και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπέστη σοβαρές ζημιές και ναυάγησε.

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει από τις 10.00 το πρωί σε μια από τις πιο κεντρικές παραλίες της Ρόδου.

Πάνω από 200 μετανάστες που επιβαίνουν σε δουλεμπορικό σκάφος αποβιβάζονται μόνοι τους στην παραλία του Ζέφυρου.

Οι μετανάστες που υπολογίζονται άνω των 100 ατόμων, άρχισαν να βγαίνουν κολυμπώντας από τη θάλασσα, ενώ αυτή τη στιγμή το σκάφος βουλιάζει.

Μέχρι αυτή την ώρα οι νεκροί ανέρχονται σε τρεις αλλά εκφράζονται φόβοι και για περισσότερα άτομα νεκρά στο ναυάγιο.

Η ΡΟΔΙΑΚΗ κατέγραψε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του ναυαγίου αυτού, την αγωνία των ανθρώπων που επέβαιναν στο σκάφος και τις κραυγές απόγνωσης των μικρών παιδιών και των μανάδων τους που απεγνωσμένα καλούσαν σε βοήθεια για να βγουν στη στεριά.

Οι διασώστες με τους λιμενικούς, έδωσαν μάχη για πάνω από μία ώρα για να μπορέσουν να βγάλουν με ασφάλεια τον κόσμο από την θάλασσα.

Στο νοσοκομείο της Ρόδου έχουν μεταφερθεί συνολικά 23 άτομα που έχουν τραυματιστεί στο ναυάγιο και οι υπόλοιποι μεταφέρονται σταδιακά με μέριμνα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το ναυάγιο με τους μετανάστες στη Ρόδο:

Διαβάστε τη νέα απαράδεκτη ατάκα της Χριστοδουλοπούλου για τους μετανάστες και το έκτακτο σχέδιο για να αντιμετωπιστεί το κύμα μεταναστών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.