Σάλος με τις “γνώσεις” Βαλαβάνη: “Τώρα μαθαίνω, δεν ξέρω ούτε να…”

Τι δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, για τις γνώσεις της στα φορολογικά;

Με ανοικτό το στόμα έμειναν οι βουλευτές επιτροπής της Βουλής όταν άκουσαν την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, αρμόδια για θέματα φορολογίας, Νάντια Βαλαβάνη να παραδέχεται πως δεν έχει ιδέα από φορολογικά.

«Ούτε τη φορολογική μου δήλωση δεν έφτιαχνα μόνη μου, έβαζα λογιστή και τα μαθαίνω τώρα» είπε με αφοπλιστκή ειλικρίνεια.

Μιλώντας στη συνεδρίαση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η Νάντια Βαλαβάνη είπε πως το αντικείμενο των σπουδών της δεν έχει σχέση με ζητήματα φορολογίας, αλλά περισσότερο με τα μακροοικονομικά και πως η ίδια τώρα μαθαίνει τον Κώδικα Φορολογίας.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, παραδέχθηκε πως έμαθε τυχαία για την ΠΝΠ και έβαλε τις ρυθμίσεις αυτές για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Μάλιστα, είπε ότι ρώτησε 60 τελωνειακούς, οι οποίοι τη διαβεβαίωσαν ότι με τις ρυθμίσεις αυτές δεν πρόκειται να σβηστεί κανένα πρόστιμο.

Σε προσωπική κόντρα μεταξύ του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και της Νάντιας Βαλαβάνη εξελίχθηκε η συζήτηση γύρω από την πρωινή δήλωση της αν. Υπουργού Οικονομικών πως τώρα μαθαίνει –με τον σκληρό μάλιστα τρόπο- το φορολογικό δίκαιο.

Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη δήλωση ο κ. Βαρβιτσιώτης εξαπέλυσε σφοδρή προσωπική επίθεση τόσο στην κα Βαλαβάνη όσο και στον Πρωθυπουργό που την επέλεξε.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι προκαλεί θλίψη η εικόνα της κυβέρνησης με την αν. Υπουργό επί της φορολογίας να δηλώνει ότι είναι άσχετη του αντικειμένου.

“Δυο χρόνια ζητούσατε επιμόνως εκλογές για μια νέα πολιτική και ετοιμαζόσασταν να αναλάβετε την εξουσία. Λέγατε ότι είστε έτοιμοι. Και ο Πρωθυπουργός ο οποίος έχει την ευθύνη εμπιστεύθηκε σε έναν άσχετο κατ’ ομολογίαν του άνθρωπο τη φορολογική πολιτική. Αυτό δείχνει το μέγεθος της επιπολαιότητας με την οποία προετοιμαζόσασταν. Η σημερινή ομολογία της κατά τα άλλα συμπαθούς Υπουργού μου προκαλεί θλίψη και ανησυχία για τη συνέχεια” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Απαντώντας η Νάντια Βαλαβάνη υποστήριξε πως το μόνο που είπε είναι πως δεν είναι δικηγόρος ειδικευμένη στα φορολογικά.

«Θα σας πουν οι δικηγόροι που δεν έχουν σχέση με τα φορολογικά ότι δεν αρκεί να είσαι δικηγόρος για να σκαμπάζεις διότι τα φορολογικά είναι ένας πραγματικός λαβύρινθος, από τους πιο δύσκολους τομείς. Είμαι οικονομολόγος ο τομέας μου είναι η μακροοικονομία και αυτό που καλούμαι να κάνω από αυτή τη θέση στην οποία πριν από εμένα κάθισαν άνθρωποι που μπορεί να ήξεραν πολύ περισσότερα από φορολογία απ΄ότι ξέρω εγώ αλλά λίγο υπηρετώντας μια συλλογική πολιτική κυβερνήσεων οδήγησαν τη χώρα σε μια τέτοια κατάσταση απελπισίας ώστε ο καθημερινός άνθρωπος να μένει εγκλωβισμένος…”

“Για να οδηγηθούμε σε μια άλλη κατάσταση χρειάζονται κάποια πράγματα τα οποία είναι πιο βασικά κατά τη γνώμη μου. Και πού τα σπούδασα όλα αυτά; Δεν τα σπούδασα στο οικονομικό πανεπιστήμιο απ’ όπου είναι το πτυχίο μου. Αυτά τα σπούδασα στο ότι πάνω από 40 χρόνια ανήκω σε αυτό που εμείς λέμε εργατικό και λαϊκό κίνημα” σημείωσε στη συνέχεια η Νάντια Βαλαβάνη.

Διαβάστε ποιος κατηγορεί τη Βαλαβάνη ότι έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό και τις συμβουλές Βαρουφάκη για να σώσετε τις καταθέσεις στο εξωτερικό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.