Καιρός Πάσχα 2015: τελευταία πρόγνωση για τη Μεγάλη Βδομάδα

Ποια είναι η τελευταία πρόγνωση καιρού για το Πάσχα 2015;

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα ξεσπάσουν πρώτα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και το βράδυ σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, τόσο σημερα Μεγάλη Δευτέρα όσο και τη Μεγάλη Τρίτη.

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν ήδη τους νομούς Άρτας και Ιωαννίνων, από χθες το απόγευμα. Καταρρακτώδης βροχή πέφτει ασταμάτητα και εναλλάσσεται με χαλαζόπτωση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για το Πάσχα 2015:

Σήμερα Μεγάλη Δευτέρα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν σε Ιόνιο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο, κεντρική Μακεδονία, ενώ από το απόγευμα σταδιακά θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και τη νύχτα πιθανόν στις Κυκλάδες (κυρίως τις ανατολικές). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας (υψόμετρο περίπου 600-700 μέτρα).

Τη Μεγάλη Τρίτη (7-4-2015) θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα (κυρίως την κεντρική Μακεδονία), τη Θεσσαλία και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας (υψόμετρο περίπου 600 μέτρα).

Βροχές και τοπικές καταιγίδες το Πάσχα 2015 προβλέπονται από την Μεγάλη Τετάρτη έως και την Μεγάλη Παρασκευή, με τα φαινόμενα να πλήττουν κυρίως τις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καθώς και τα Δωδεκάνησα.

Μέχρι και χιόνια αναμένεται να πέσουν στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας και της Πίνδου και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 έως 17 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Το Μεγάλο Σάββατο θα σημειωθούν στην Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Την Κυριακή του Πάσχα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Σε μικρή περαιτέρω άνοδο η θερμοκρασία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.