Χρυσή η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Ενόργανης Γυμναστικής: Τι κέρδισαν Πετρούνιας και Μάρας

Χρυσή επιτυχία για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στο Μονπελιέ. Τι μετάλλια κέρδισαν ο Λευτέρης Πετρούνιας και ο Βλάσης Μάρας;

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πραγματοποίησε τον πρώτο στόχο της χρονιάς, την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στο Μονπελιέ.

Ο επόμενος είναι το μετάλλιο στο παγκόσμιο της Γλασκώβης το χειμώνα που θα του δώσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στο Μονπελιέ ο Πετρούνιας “διέλυσε” τον ανταγωνισμό και με 15,866 βαθμούς (σ.σ. 15,566 ο δεύτερος, ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ) ανέβηκε για πρώτη φορά στο κορυφαίο σκαλοπάτι του βάθρου. Το 2011 ήταν “χάλκινος” στο Βερολίνο για να ακολουθήσουν τρεις συμμετοχες στον τελικό στις επόμενες διοργανώσεις.

“Αλλάξαμε το πρόγραμμα και προσθέσαμε μια διαφορετική προσγείωση, όπου δεν υπάρχουν μειώσεις στον αέρα. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας έχασα το μετάλλιο μετά από ένα λάθος στην έξοδο, είχα προκριθεί με την τρίτη καλύτερη βαθμολογία και έμεινα 6ος. Προσπαθήσαμε με τον προπονητή μου να ελαχιστοστοποίησουμε την πιθανότητα μειώσεων στη βαθμολογία. Ο συντελεστής δυσκολίας είναι ψηλός, 6,80 και αν αποφύγω τις μειώσεις από τους κριτές, θα έχει μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία μου”, είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας στη συνέντευξή του.

To αργυρό μετάλλιο με τον Σαΐντ στους κρίκους μοιράστηκε ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν που βαθμολογήθηκε επίσης με 15,566.

Στον τελικό στη δοκό ισορροπίας θα αγωνιστεί και η Βάσω Μιλλούση. Όπως ο Πετρούνιας έτσι και η Μιλλούση έχουν την υποστήριξη της εταιρείας Stoiximan.gr. Παρά την ατυχία του Λευτέρη Κοσμίδη στο έδαφος, η ελληνική παρουσία στο Μονπελιέ είναι εξαιρετική, αν υπολογίσουμε και την 12η θέση του Νίκου Ηλιόπουλου στον τελικό του σύνθετου ατομικού.

Μετά τον Λευτέρη Πετρούνια και ο Βλάσης Μάρας κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής που διεξάγεται στο Μονπελιέ.

Ο 32χρονος αθλητής πήρε την 3η θέση στο μονόζυγο και κρέμασε στο στήθος του το χάλκινο μετάλλιο, για 6η φορά στην καριέρα του. Ο Μάρας στο παρελθόν είχε αναδεχθεί πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο συγκεκριμένο όργανο, αυτή την φορά ήταν τρίτος με 14.666 βαθμούς.

Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Κροάτης, Μάριο Μόζνικ με 14.833β, ενώ με 14.766 ο Βρετανός, Σαμ Ολντχαμ, πανηγύρισε το ασημένιο μετάλλιο.

Διαβάστε τι κέρδισαν Στεφανίδη και Μάστορας στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου και ποιες οι δύσκολες ώρες για τη Βούλα Παπαχρήστου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.