Συνταγή της ημέρας: Χταποδάκι με κριθαράκι

Το χταπόδι σιγομαγειρεύεται σε ωραία μελωμένη σάλτσα και στη συνέχεια ανακατεύεται στην ίδια κατσαρόλα με γιουβετσάκι για να δώσει ένα πεντανόστιμο πιάτο.

Διαβάστε τη συνταγή για το χταποδάκι με κριθαράκι:

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 30′
Χρόνος μαγειρέματος: 55′
Έτοιμο σε: 1:25′

Υλικά συνταγής:

  • 1 χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, βάρους περίπου 1 κιλού, καθαρισμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε μικρά καρέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200ml χυμό ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 250γρ. κριθαράκι χοντρό
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για το χταποδάκι με κριθαράκι, στο Συνταγές στο κέφι.

    ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
    Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!