Στα βάραθρα ο ΣΥΡΙΖΑ: Καταρρέει ο Τσίπρας, ποια στελέχη τον εγκαταλείπουν

Γιατί καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ποια στελέχη εγκαταλείπονυ τον Τσίπρα, όπως περιγράφει το antinews.gr;

Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης, έλεγαν παλιά για τον Τσίπρα που ήταν πανταχού παρόν.

Έκανε κριτική, καταγγελίες, υποσχέσεις. Αγκάλιασε την Εκκλησία, τους συνδικαλιστές, επιχειρηματίες της δραχμής, μέσα ενημέρωσης, φορείς, δασκάλους, καθηγητές, γιατρούς, δημάρχους και περιφερειάρχες, βιομήχανους, εμπόρους.

Ευσχήμως και με υπομονή την τελευταία διετία ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να πάρει με το μέρος του μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, ένα σημαντικό κομμάτι του κεντρώου και του δεξιού χώρου. Από τους τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας του Δημοσίου μέχρι τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές αλλά και πολλούς νοικοκυραίους και επιτυχημένους επιστήμονες.

Πίσω απ’ όλα ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός με ευρεία υποστήριξη αν και με όχι μεγάλο ποσοστό, το 36% δεν το λες και… λαϊκό κίνημα της Αριστεράς.

Τρεις μήνες τώρα ο κόσμος και όλοι οι παραπάνω έδειξαν και δείχνουν ανοχή, περιμένουν, κρατούν πολλές φορές την ανάσα τους και υπομένουν ακόμη και τους κλόουν της κυβέρνησης που δεν ξέρουν τι τους γίνεται αφού νομίζουν ότι η χώρα είναι παιχνιδάκι, σαν το τρενάκι του Καμμένου στο προεκλογικό σποτ.

Μέσα σε λίγες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει σιγά – σιγά τους συμμάχους και οδηγείται σε ραγδαίους ρυθμούς στην απαξίωση. Αν μάλιστα συνεχιστεί η κατάσταση αυτή τότε η πτώση θα είναι τόσο δυνατή που θα ακουστεί σε όλη την Ευρώπη. «Σώνεται το λαδάκι στο καντήλι» της κυβέρνησης που βρίσκεται μόλις 3 μήνες στην εξουσία.

Οι 100 ημέρες που συγκλόνισαν την Ελλάδα θα μπορούσαν να θεωρηθούν αυτές που περάσαμε από τις εκλογές και μετά. Αλλά είναι και οι 100 μέρες μοναξιάς του Τσίπρα που σιγά – σιγά χάνει τα στηρίγματά του. Και ο κόσμος έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται πόσο λάθος έκανε στις 25 του Γενάρη και να βλαστημά την ώρα και τη στιγμή που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.

Κι ακόμη ο λογαριασμός δεν έχει βγει. Δεν έχουμε πληρώσει ακόμη τον ΕΝΦΙΑ που θα αλλάξει όνομα. Δεν έχουμε πληρώσει το φόρο εισοδήματος που θα είναι ο ίδιος με πέρυσι. Δεν έχουμε ακόμη δει τα χειρότερα.

Οι σύμμαχοι και συνεργάτες στην αναρρίχησή του στην εξουσία, εγκαταλείπουν το καράβι, πριν το εγκαταλείψει και ο καπετάνιος.

Δείτε ορισμένα παραδείγματα:

Ο Καλφαγιάννης, κρατικοδίαιτος συνδικαλιστής στην ΕΡΤ, κηρύσσει πόλεμο στον Παππά γιατί δεν έκανε όσα τους έταξε. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και στην ουσία η επανασύσταση γίνεται με βάση τη ΝΕΡΙΤ και με ψαλιδισμένους τους συνδικαλιστές.

Ο Μπαλασόπουλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ που μόνο… υποψήφιος βουλευτής δεν ήταν, τα πήρε… κρανίο με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και ετοιμάζει κινητοποιήσεις.
Δήμαρχοι, ακόμη και Σνταχοοι και όχι «γαλάζιοι» έχουν εξοργιστεί με την κυβέρνηση για τα αποθεματικά.

Διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο που ήταν Συριζαίοι βγάζουν ανακοινώσεις για τα αποθεματικά ενώ το ίδιο κάνουν και καθηγητές. Δικηγόροι που είχαν κλείσει το μάτι στον Τσίπρα του ασκούν σκληρή κριτική ενώ μέχρι και οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν να πουν πλέον καλό λόγο γιατί δεν έκανε όσα τους υποσχέθηκε.

Όσο για τον επιχειρηματικό κόσμο; Είναι στα κάγκελα καθώς βλέπει ότι διαλύονται τα πάντα. Από βιομήχανους (όσοι έμειναν) μέχρι εφοπλιστές και φυσικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χάνονται στην αβεβαιότητα και τη δημιουργική ασάφεια της κυβέρνησης. Όταν δεν μπορούν να πάρουν πρώτη ύλη από το εξωτερικό γιατί τους ζητούν μετρητά. Όταν δεν μπορούν να πάρουν δάνειο γιατί έχει διαλυθεί το τραπεζικό σύστημα. Όταν είναι έτοιμοι να βάλουν λουκέτο σε ποιους θα τα ρίξουν;

Οι δε γιατροί πνέουν μένεα κατά του Κουρουμπλή γιατί απειλείται η λειτουργία των νοσοκομείων.

Και εκτός από αυτούς να θυμίσουμε τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκαν σε άλλες συνιστώσες και τώρα ετοιμάζονται να κουνήσουν μαντίλι.

Δεν ξέρουμε αν ζούμε τις τελευταίες μέρες της κυβερνητικής Πομπηίας, αλλά τουλάχιστον ότι είναι να γίνει ας γίνει γρήγορα, προτού χαθεί η χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε όλα τα χαρτιά του και χάνει. Η τιμωρία θα είναι βαριά. Ο πέλεκυς θα πέσει και θα είναι αμείλικτος.

Διαβάστε ποιες μυστικές συναντήσεις του Τσίπρα θα σώσουν την Ελλάδα και ποιες κινήσεις Τσίπρα έκαναν τη Μέρκελ να «κατεβάσει μούτρα».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.

7 Σχόλια

  1. Aυτά που γράφετε τα πιστεύετε? Ολες οι βλακείες σε ένα κείμενο από τις φήμες. Δηλαδή τι μας έκανε ο Τσίπρας το τόσο κακό δεν το καταλαβαίνω. Επειδή αντιστέκεται στις πιέσεις και στους εκβιασμούς των δανειστών (τοκογλύφων) για να μη γυφτίσει τελείως ο ελληνικός λαός? Αντε σταματήστε να σπιλώνετε ονόματα….

  2. Ενώ με το Σαμαρά περνούσε ο λαός τέλεια ε ; Εφημερούσαμε όλοι, ανελιπώς ! Κάθε μέρα :
    – Έκοβε τις συντάξεις (με αποτέλεσμα να εξευτελιστούν τελείως, ώστε, ούτε καθηγητές ανώτατης βαθμίδας να μη μπορούν να επιβιώσουν πλέον, με τα τελευταία γελοία ποσά που ελάμβαναν, για σύνταξη),
    – Μείωνε τους μισθούς,
    – Μείωνε τις συντάξεις όλη την ώρα (με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να μη μπορούν να επιβιώσουν αξιοπρεπώς, ούτε καν, ν’ αγοράσουν τα φάρμακά τους),
    – Απέλυσε χιλιάδες υπαλλήλους (με αποτέλεσμα να φυτοζωούν οι περισσότεροι Έλληνες ή σε κάθε οικογένεια, να υπάρχει, με το ζόρι ένας εργαζόμενος),
    – Άρπαξε τα λεφτά από τα ταμεία (με αποτέλεσμα να πτωχεύσουν),
    – Έκλεισε χιλιάδες επιχειρήσεις (με αποτέλεσμα να νεκρώσει η αγορά – με αποτέλεσμα ν’ αυξηθεί η ανεργία, με αποτέλεσμα να φύγουν χιλιάδες Έλληνες στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα επίσης, χιλιάδες αυτοκτονίες),
    – Τήρησε πολιτική δουλοπρέπειας προς την Ε.Ε., αλλά και προς τη Τουρκία (με αποτέλεσμα, να μην ενδιαφέρεται για το καλό της χώρας του, αλλά μόνο να υπηρετούνται τα συμφέροντα των δανειστών, τους οποίους δεν ήθελε με κανένα τρόπο να κακοκαρδίσει, τόσο που μας ξεφτίλισε τελείως),
    – Με την πολιτική λιτότητας, τήρησε μια εχθρική, τελείως αντιλαϊκή πολιτική (με αποτέλεσμα ο λαός να μισεί την κυβέρνηση και το κράτος, που τον έγδαρε με τους φόρους και τις περικοπές),
    – Από τους εργαζόμενους, αφαίρεσε όλα τα δικαιώματα, που εδώ και τόσα χρόνια, με το αίμα τους είχαν κερδίσει,
    – Οι αγρότες, με την πολιτική του εμπάργκο της Ε.Ε. στη Ρωσία, υπέστησαν τεράστια καταστροφή στις εξαγωγές των φρούτων + λαχανικών.

    Και πάάάρα πολλά άλλα άσχημα, που αυτή τη στιγμή μου διαφεύγουν !
    Η διαφορά που έγκειται ; :

    Πριν ήμασταν στα τέσσερα και ήμασταν ρεζίληδες και πτωχευμένοι, αλλά δεν το ξέραμε, τώρα πτωχεύσαμε, αλλά κάποια πράγματα κερδίσαμε, τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και ψηλά το κεφάλι ! Έρχονται δύσκολα χρόνια, αλλά η Ελλάδα κάποια στιγμή υπερήφανα, θα ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της ! Ας έχουμε ελπίδα και ότι είναι να γίνει, ας γίνει !

  3. Εγώ δεν βλέπω πουθενά να υπογράφει κάποιος επώνυμα αυτό το άρθρο και που στηρίζονται αυτά τα συμπεράσματα που αναφέρονται σε αυτό και ως εκ τούτο το θεωρώ σκουπίδι και προβοκατορικό .
    Από την καθημερινή μου επαφή με τον απλό κόσμο διαπιστώνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ιδικά ο Τσίπρας χαίρει της εκτίμησης του απλού κοσμάκη ,εκτός και αν το άρθρο απευθύνεται σε άλλη τάξη πραγμάτων !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Ενω ο Αντωνης που την εκανε με ελαφρα πηδηματακια οταν του εδωσαν να διαβασει το Μνημονιο 3, ναι ναι εκεινο που παει πακετο με το mail Χαρδουβελη, θα επαιρνε 60 δις ετσι, γιατι εψηνε καλες πιτσες.

  5. An tou ta elege kaneis afta, giati den nomizw oti diavazei fimes, tha apantouse , swpa twra, ti les;
    Pantws kai oi alloi na evgainan, den nomizw na eitan efkolotera apla tha ksezoumiazan pio domeimena kapws.

Comments are closed.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines