Taxisnet: πώς θα διαγράψεις τα φορολογικά χρέη με ένα κλικ

Πώς θα διαγράψεις τα φορολογικά χρέη με ένα κλικ στο taxisnet;

Με μία κίνηση στο Taxisnet οι φορολογούμενοι μπορούν να διαγράψουν μέχρι και το 100% των προστίμων και των πρόσθετων φόρων και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους από 2 μέχρι και σε 100 δόσεις.

Σήμερα ενεργοποιείται η ηλεκτρονική εφαρμογή Taxisnet μέσω της οποίας οι οφειλέτες θα υποβάλουν αίτηση για να ρυθμίσουν χρέη από φόρους εισοδήματος, ακινήτων, ΦΠΑ, καθώς και πρόστιμα για παραβάσεις. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 26 Μαΐου.

Ηλεκτρονικά με μία αίτηση οι φορολογούμενοι μπορούν από σήμερα να διαγράψουν μέχρι και το 100% των προστίμων και των πρόσθετων φόρων που τους έχουν επιβληθεί από την Εφορία και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους από 2 μέχρι και σε 100 δόσεις με ελάχιστη μηνιαία καταβολή 20 ευρώ. Επίσης μπορούν μέχρι τις 27 Απριλίου να προκαταβάλουν μέρος των χρεών τους διαγράφοντας ισόποσα πρόστιμα, προσαυξήσεις και τόκους και την υπόλοιπη οφειλή να την εντάξουν στη νέα ρύθμιση.

Στη ρύθμιση υπάγονται οι οφειλές που έγιναν ληξιπρόθεσμες, μέχρι της 1η Μαρτίου 2015. Δηλαδή, ρυθμίζονται όλα τα χρέη από φόρους εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΕΕΤΗΔΕ, Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, φόρους ακίνητης περιουσίας, ΦΠΑ, παρακρατούμενους φόρους.

Παράλληλα «κουρεύονται» και πρόστιμα και προσαυξήσεις που φθάνουν μέχρι και 300% για μη υποβολή ή υποβολή ανακριβών δηλώσεων τα προηγούμενα χρόνια. Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων είναι η 26η Μαΐου 2015 και η δόση καταβάλλεται εντός τριών ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης στο taxisnet.

Εφόσον υπάρξει ρύθμιση με προκαταβολή, η προκαταβολή καταβάλλεται εντός τριών ημερών από την αίτηση και η πρώτη δόση έως την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα. Οι υπόλοιπες δόσεις καταβάλλονται στο τέλος κάθε μήνα.

Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να φθάνουν τα 75,7 δισ. ευρώ, το προσκλητήριο του υπουργείου Οικονομικών απευθύνεται κυρίως στα νοικοκυριά με μικρές οφειλές έως 3.000 ευρώ, στους οποίους δίνεται τώρα μοναδική ευκαιρία να τις εξοφλήσουν άτομα, σε πολλές και μικρότερες μηνιαίες δόσεις.

Άλλωστε τα στοιχεία δείχνουν ότι 8 στους 10 οφειλέτες του Δημοσίου χρωστούν έως 3.000 ευρώ ενώ οι 9 στους 10 έχουν ληξιπρόθεσμά χρέη έως 5.000 ευρώ.

Διαβάστε ποιες οι προθεσμίες για τις 100 δόσεις και ποιο το κρυφό χαράτσι στις 100 δόσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.