Βαρουφάκης: πώς θα σώσετε τις καταθέσεις σας στο εξωτερικό

Ποιο είναι το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις καταθέσεις στο εξωτερικό; Τι δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης;

Νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη των καταθέσεων που έχουν Έλληνες στην Ελβετία έναντι καταβολής ποσού φόρου θα προωθήσει η κυβέρνηση. Αυτό προκύπτει από σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη μετά τη συνάντηση του με τον Ελβετό υφυπουργό Διεθνών Οικονομικών Θεμάτων Jacqes de Watteville στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης.

Το πλάνο του Γιάνη Βαρουφάκη για τις καταθέσεις στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα “σκληρό” για όσους έχουν αδήλωτη περιουσία και δίκαιο για τους συνεπείς Έλληνες φορολογούμενους.

Tο σχέδιο προβλέπει φορολόγηση με συντελεστή της τάξεως του 15% σε όσους αποκαλύψουν κρυμμένα εισοδήματα, ενώ για τους υπόλοιπους ο νόμος θα είναι αμείλικτος.

Με λίγα λόγια ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης καλεί έστω την τελευταία στιγμή τους φοροφυγάδες, να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να είναι αρχικά επιεικής μαζί τους.

Όσοι δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα της κυβέρνησης για οικειοθελή αποκάλυψη κρυφών καταθέσεων στο εξωτερικό, θα έρθουν αντιμέτωποι με έλεγχο. Το ίδιο όμως και όσοι δεν αποκαλύψουν τα αδήλωτα εισοδήματα εσωτερικού.

Διαβάστε γιατί ο Γιάνης Βαρουφάκης μετάνιωσε για τη φωτογράφιση στο Paris Match και γιατί η Δανάη Στράτου νοίκιαζε τα σπίτια της χωρίς άδεια.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.