“Εγώ είπα στον Τσίπρα να διώξει τον Βαρουφάκη”

Ποιος είπε στον Αλέξη Τσίπρα να διώξει τον Γιάνη Βαρουφάκη;

Νέο λάδι στη φωτιά ρίχνουν οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ, ότι αυτός είναι που ζήτησε την αντικατάσταση του Γιάνη Βαρουφάκη στην πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Η νέα αυτή εκδοχή έρχεται σε αντίθεση με όσα δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας και προκάλεσε οργισμένη διάψευση από το Μαξίμου.

«Είχα επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη διαδικασία, εκτός από τις πολύπλοκες συζητήσεις για το περιεχόμενό της», δήλωσε σχετικά με το θέμα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Χρειάζονται αρκετοί υπουργοί, όχι μόνο ο Οικονομικών, αλλά και οι Οικονομικών Σχέσεων, Ενέργειας και Εξωτερικών, γιατί το εύρος των μεταρρυθμίσεων είναι μεγάλο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Πρότεινα πως θα βοηθούσε πολύ εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό. Συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο» αποκάλυψε κατά τη διάρκειά της συνέντευξής του ο επικεφαλής του Eurogroup.

Η νέα αυτή εκδοχή έρχεται σε αντίθεση με όσα δήλωσε χθες βράδυ ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο η απόφαση για βελτίωση της ομάδας διαπραγμάτευσης είχε ληφθεί πριν από το Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας. Το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον προτεκτοράτο και κανείς ξένος αξιωματούχος δεν ορίζει τις επιλογές της κυβέρνησης. «Εχει περάσει καιρός από τότε που η Ελλάδα ήταν αποικία και αξιωματούχοι άλλων χωρών έκαναν υποδείξεις».

Κύκλοι της κυβέρνησης σημείωναν χαρακτηριστικά «Πρώτη ανακρίβεια: Δεν τον έδειξε και αυτό θα το βρει μπροστά του γιατί θα είναι εκεί στο επόμενο Eurogroup. Δεύτερον, αν το έλεγε, αν το έθετε έτσι αυτό, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα του απαντούσε αναλόγως». Ελεγαν επίσης ότι ο Ολλανδός είναι οργισμένος με τον Γ. Βαρουφάκη και την αντιπαράθεση που είχαν στην Αθήνα, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές. Θέλησε έτσι να τον… πληρώσει με το ίδιο νόμισμα.

Διαβάστε τι δήλωσε ο Βαρουφάκης για τις καταθέσεις και σε ποια πολυκατοικία μένει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.