Ποιος πήρε το πολυπόθητο 1 εκ. ευρώ αμοιβή για τη σύλληψη του Ξηρού

Ποιος πήρε το 1 εκ. ευρώ αμοιβή για τη σύλληψη του Ξηρού;

Πληροφοριοδότης της ΕΛ.ΑΣ. εισέπραξε το ποσό της επικήρυξης του καταδικασμένου τρομοκράτη της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού σύμφωνα με το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας ‘Καθημερινή’.

Αυτό φέρεται να προκύπτει από στοιχεία που συγκέντρωσε η εφημερίδα και ενισχύουν τη σχετική φημολογία που αναπτύχθηκε το διάστημα μετά τη σύλληψή του, στις αρχές Ιανουαρίου.

Στην Καθημερινή αναφέρεται πως λίγες ημέρες μετά τον εντοπισμό του Ξηρού σε κρησφύγετο στην Ανάβυσσο, κυβερνητικά στελέχη εκείνης της περιόδου προέβησαν εσπευσμένως σε λογιστικές ενέργειες για την καταβολή των χρημάτων της επικήρυξης.

Τα στελέχη αυτά συνυπέγραψαν κοινή υπουργική απόφαση που διέταζε τη μεταφορά των χρημάτων σε απόρρητο κωδικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ώστε τα χρήματα να καταβληθούν χωρίς όμως να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του πληροφοριοδότη.

Στέλεχος της τότε διοίκησης του υπουργείου Δημόσιας Τάξης που ρωτήθηκε σχετικά επιβεβαίωσε στην «Καθημερινή» ότι η σύλληψη Ξηρού κατέστη εφικτή χάρη και στη συνδρομή πληροφοριοδότη, προσθέτοντας ότι για την εκταμίευση χρημάτων επικήρυξης προβλέπονται συγκεκριμένες και ασφαλείς διαδικασίες.

Την καταβολή των χρημάτων της επικήρυξης επιβεβαίωσαν στην «Κ» και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε σε ποια φυλακή ο Χριστόδουλος Ξηρός και πού κρυβόταν η Αγγελική του Ξηρού.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.