Δήθεν ψυχίατρος ΟΚΑΝΑ: συνελήφθη για την υπόθεση της μικρής Άννυ. Δελτίο Τύπου

Ποια είναι η ανακοίνωση για τη δήθεν ψυχίατρο του ΟΚΑΝΑ που παρακολουθούσε την οικογένεια της Άννυ; Διαβάστε που συνελήφθη η ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ.

Συνελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγο η φερόμενη ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ. Η δήθεν ψυχίατρος φέρεται να εντοπίστηκε στη Νέα Μάκρη και αυτή την ώρα οδηγείται στον εισαγγελέα.

Η γυναίκα είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας εστις τηλεοπτικές εκπομπές που τηλεφώνησε και παρουσιάστηκε ως η ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ που παρακολουθούσε τους γονείς της άτυχης Άννυ.

Η Μαρία Καλογεροπούλου συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Νωρίτερα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δίεταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε με αφορμή τις καταγγελίες που έγιναν σε τηλεοπτικές εκπομπές σχετικά με ολιγωρία της Εισαγγελίας στον χειρισμό της υπόθεσης της 4χρονης Άννυ.

Όπως αναφέρεται σε αναλυτική ανακοίνωση οι καταγγελίες δεν έχουν βάση και είναι χαρακτηριστικό ότι η γυναίκα που τις έκανε δεν έχει εντοπιστεί, ενώ δηλώθηκε και κλοπή του κινητού τηλεφώνου από το οποίο έγιναν οι κλήσεις.

Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί η πραγματική ταυτότητα της καταγγέλλουσας και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σχετικά με τα όσα καταγγέλθηκαν ψευδώς.

Η ανακοίνωση της Εισαγγελία

“-Στην υπηρεσία μας ουδέποτε κατατέθηκε καταγγελία που να αφορά την ανήλικη. Σημειώνεται ότι η σχετική έρευνα στους κοινωνικούς φακέλους που τηρούνται στην Εισαγγελία έγινε όχι μόνο με τα στοιχεία της μητέρας αλλά και με τα στοιχεία του πατέρα έστω κι αν δεν ήταν αναγνωρισμένο τέκνο του.

-Η καταγγέλλουσα φερόμενη ως Μαρία Καλογεροπούλου όπως προκύπτει και από ανακοινώσεις του ΟΚΑΝΑ, ουδέποτε ανήκε στο ανθρώπινο δυναμικό του εν λόγω οργανισμού ενώ οι γονείς της ανήλικης ουδέποτε παρακολούθησαν πρόγραμμα απεξάρτησης ή υπέβαλλαν αίτηση για να ενταχθούν σε πρόγραμμα ούτως σώστε να εξεταστούν από ψυχίατρο του ΟΚΑΝΑ.

-Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας που αφορά στο θάνατο της ανήλικης, η τελευταία ήρθε στην Ελλάδα μόλις το Μάρτιο του 2015.

-Η Εισαγγελία παρά το γεγονός ότι προσπάθησε επανειλημμένως να επικοινωνήσει με την καταγγέλλουσα δεν κατάφερε να επικοινωνήσει αφού μόλις της αναγγέλθηκε ότι την αναζητεί ο εισαγγελέας διέκοψε αμέσως την επικοινωνία. Έκτοτε είναι αδύνατη κάθε επαφή μαζί της, ενώ σημειώνεται ότι αμέσως μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε έλαβε χώρα καταγγελία κλοπής του κινητού τηλεφώνου από το οποίο έγιναν οι καταγγελίες. Το θέμα ερευνάται.

-Ουδέποτε η καταγγέλλουσα κλήθηκε είτε από τη ασφάλεια είτε από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση για να καταθέσει σχετικά παρά τις αντίθετες δηλώσεις της.

-Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δεν υπηρέτησε τα τελευταία χρόνια εισαγγελέας με το όνομα ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ.

– Κατόπιν των ανωτέρων διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η πραγματική ταυτότητα της καταγγέλλουσας και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σχετικά με τα όσα καταγγέλθηκαν ψευδώς.

-Σε κάθε περίπτωση η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει καθημερινά, με τα πενιχρά μέσα που της παρέχονται, άοκνες προσπάθειες για την προστασία του παιδιού αλλά και του πάσχοντος ανθρώπου υπερβαίνοντας τις τυπικές υποχρεώσεις της”.

H ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ για τη δήθεν ψυχίατρο:

“Σε συνέχεια της δημόσιας αναστάτωσης που προκλήθηκε σήμερα μετά από δηλώσεις κάποιας κυρίας σε τηλεοπτικά κανάλια ότι ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ παρακολουθούσε τους γονείς της Άννυ Μπορισόβα και μετά από ενδελεχή έρευνα που διενήργησε ο Οργανισμός, σας ενημερώνουμε ότι:

Στο ανθρώπινο δυναμικό του ΟΚΑΝΑ δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ εργαζόμενη οποιασδήποτε ειδικότητας με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου.

Από τον ΟΚΑΝΑ τηλεφωνικά αναζητήθηκε αλλά δεν βρέθηκε να υπάρχει το όνομα της κας Μαρίας Καλογεροπούλου ούτε στους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας ή Πειραιά.

Από τα αρχεία του θεραπευτικού προγράμματος υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ δεν βρέθηκε να είναι μέλη ούτε ο πατέρας Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ ούτε η μητέρα Ντιμιτρίνα Μπορισόβα. Ούτε βρέθηκαν αιτήσεις τους σε αναμονή για ένταξη στο πρόγραμμα υποκατάστασης. Τα ονόματά τους δεν βρέθηκαν, επίσης, σε κανένα αρχείο κάποιας άλλης δομής ή υπηρεσίας του Οργανισμού.

Ο ΟΚΑΝΑ θεωρεί ότι τόσο επώδυνα περιστατικά, όπως η περίπτωση της Άννυ, που συνδέονται με έντονη δημόσια συναισθηματική φόρτιση, θα πρέπει αντιμετωπίζονται με πολλή προσοχή και ευαισθησία από όλες τις πλευρές και να αξιολογούνται η αξιοπιστία και η εγκυρότητα των πηγών, από τις οποίες αντλούνται όσες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικές ή μη”.

Δείτε το δελτίου τύπου για τη δήθεν ψυχίατρο του ΟΚΑΝΑ στην υπόθεση της Άννυ:
deltio tipou

Διαβάστε πώς έκανε το φρικαλέο έγκλημα βήμα βήμα ο πατέρας της Άννυ και ποιες ήταν οι τελευταίες φωτογραφίες της Άννυς.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.