Ο Έλληνας με το χρυσό άγγιγμα: Αγοράζει κατεστραμμένες επιχειρήσεις και τις πουλάει για μυθικά ποσά

Ποιος ο ομογενής Ντιν Μητρόπουλος που έχει κάνει τεράστια περιουσία από κατεστραμμένες επιχειρήσεις;

Ό,τι πιάνει, γίνεται χρυσός. «Ειδικότητά» του, οι ξεχασμένες εταιρείες, επιχειρήσεις με τις οποίες ίσως δεν θα ασχολούνταν άλλοι.

Όμως ο ομογενής Έλληνας Ντιν Μητρόπουλος διαφέρει.

Τα διεθνή ΜΜΕ χαρακτηρίζουν τον ομογενή επιχειρηματία, γιο Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ, ως «Μίδα». Όχι άδικα. Με αυτό το ταλέντο να εντοπίζει τις ευκαιρίες σε εταιρείες που είναι στην αφάνεια, επαναφέροντάς τες, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περιουσία που ξεπερνά στα 2,2 δισ., τα 35 χρόνια της δράσης του, ενώ πρόσφατα έγινε πρωτοσέλιδο στο περιοδικό Forbes.

Οταν ήταν 10 ετών, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» σε σχετικό αφιέρωμα, ο αγρότης πατέρας του αποφάσισε ότι η οικογένεια έπρεπε να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Εκεί ο Ντιν Μητρόπουλος σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων -άλλωστε από τα νεαρά του χρόνια αυτό το αντικείμενο τον γοήτευε- αλλά σύντομα αποφάσισε ότι προτιμά να «σπουδάσει» σε πρακτικό επίπεδο, δουλεύοντας.

Στα 32 του ο Ντιν Μητρόπουλος έκανε την πρώτη του αμερικανική αγορά, αποκτώντας μία εταιρεία τυριού στο Βερμόντ, γενέτειρα της συζύγου του. Ακολούθησαν πολλές ανάλογες κινήσεις.

Στα 35 χρόνια που δραστηριοποιείται στις επιχειρήσεις, έχουν περάσει από τα χέρια του ορισμένα από τα πλέον δημοφιλή προϊόντα των ΗΠΑ. Οι περισσότερες εταιρείες ήταν στην αφάνεια όταν τις απέκτησε. Κάποιες από αυτές, είναι ακόμη στα χέρια του, άλλες τις πούλησε αφού πρώτα είχε πολλαπλασιάσει την αξία τους.

Το 2011 κατάφερε να μυήσει στα μυστικά του και τους δύο γιους του, Ντάρεν και Έβαν, με την εξαγορά της Pabst Brewing Co. για 250 εκατ. δολάρια. Αποδείχθηκε ότι το επιχειρηματικό δαιμόνιο είναι στο DNA τους.

Τα δύο αδέλφια ασχολήθηκαν με τη μεγαλύτερη εταιρεία μπίρας στη Βόρεια Αμερική και την πούλησαν τρία χρόνια αργότερα για πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι από τα 18 εκατομμύρια βαρέλια που πουλούσε η εταιρεία το 1977, την έφτασαν να ξεπερνά τα 350 εκατομμύρια βαρέλια το χρόνο.

Διαβάστε ποια σπίτια διάσημων Ελλήνων βγαίνουν στο σφυρί και ποια 4 ελληνικά Πανεπιστήμια στα κορυφαία του κόσμου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.