Δραματικές εξελίξεις: “Θέμα χρόνου η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ”

Ποιες οι εξελίξεις γύρω από την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ;

Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι θέμα χρόνου και δεν θα οδηγούσε στη διάσπαση της νομισματικής ένωσης, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Het Financieele Dagblad ο τέως διοικητής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, Άλαν Γκρίνσπαν.

«Όσο πιο γρήγορα βγει η Ελλάδα από το ευρώ, τόσο το καλύτερο για όλους», δηλώνει και προσθέτει πως σε αντίθεση με αυτό που πίστευε πριν από δύο χρόνια, η έξοδος της Ελλάδας δεν θα προκαλούσε διάσπαση της Ευρωζώνης.

«Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως οι απώλειες δεν θα ήταν μεγάλες για τις χώρες που κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους. Δεν βλέπω πως θα μπορούσε η Γερμανία να “αποζημιωθεί”. Το ίδιο ισχύει και για χώρες όπως η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο», επισημαίνει.

Από την πλευρά του ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ υποστηρίζει μιλώντας στην εφημερίδα Euro-am-Sonntag ότι ένα ενδεχόμενο Grexit θα μπορούσε να ενισχύσει το ευρώ.

Σύμφωνα με δύο ανθρώπους της αγοράς που συμμετείχαν σε πρόσφατη συνάντηση, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρθηκε στην πιθανότητα η Ελλάδα να χρειαστεί ένα δεύτερο παράλληλο νόμισμα σε περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες με τους πιστωτές, χωρίς ωστόσο όπως επισημαίνεται να υιοθετεί την ιδέα αυτή. Μάλιστα από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έκαναν λόγο για «ανακριβείς» δηλώσεις του Σόιμπλε.

Διαβάστε πόσο κοντά η Ελλάδα στο Grexit και ποιο το εφιαλτικό σενάριο Grimbo.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.