Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Ποιες περιοχές θα πληγούν από τα έντονα φαινόμενα;

Δυνατές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη σε πολλές περιοχές της χώρας.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στα ανατολικά και τα νότια οι βροχές θα σταματήσουν το βράδυ.

Την Τετάρτη 27 Μαΐου, πιο αναλυτικά:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και κατά διαστήματα δυνατές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 με 26 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά μέχρι το απόγευμα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και από το απόγευμα ισχυροί. Η θερμοκρασία, θα φτάσει έως τους 21 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, αναμένονται από το μεσημέρι βροχές και, κατά τόπους, κυρίως στα ανατολικά, έντονες καταιγίδες. Τα θερμόμετρα θα δείξουν έως τους 26 βαθμούς.

Στα Κύθηρα από το μεσημέρι θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 6 μποφόρ.

Στην Κρήτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και από το απόγευμα ισχυροί δυτικοί άνεμοι. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 27 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα, θα σημειώνονται βροχές και, μέχρι το μεσημέρι, θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι 6 με 7 μποφόρ.

Στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αναμένονται, κατά διαστήματα βροχές και στα ανατολικότερα δυνατές καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 24 με 26 βαθμούς.

Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια θα έχουμε αρχικά λίγες σποραδικές βροχές και από το μεσημέρι βροχές και κατά τόπους έντονες καταιγίδες και πιθανόν χαλάζι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως τους 26 βαθμούς.

Στην Αττική, αναμένεται άστατος καιρός με λασποβροχές τα ξημερώματα, βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και βελτίωση το βράδυ. Τα θερμόμετρα θα δείξουν μέχρι 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα και δυνατός βαρδάρης το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε πού αλλάζει ριζικά το σκηνικό του καιρού.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.