Βαρουφάκης: επιβεβαίωσε την επιβολή φόρου στις αναλήψεις

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για την επιβολή φόρου στις αναλήψεις;

Ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να επιβληθεί τέλος στις αναλήψεις καταθέσεων από ΑΤΜ ή και από τραπεζικά γκισέ, άφησε ο υπουργός Οικονομικών, ενημερώνοντας δημοσιογράφους.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν πρόκειται να επιβληθεί φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές, αποκάλυψε ότι εξετάζεται η φορολόγηση με ποσοστό ένα τοις χιλίοις για αναλήψεις από ΑΤΜ ή γκισέ.

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών για τις τράπεζες του εξωτερικού συζητείται να θεσπισθεί η υποχρέωση καταβολής φόρου 15% προκειμένου να εξασφαλίζεται η νομιμοποίηση τους ενώ δεν θα προβλέπεται υποχρέωση επαναπατρισμού τους.

Για τις αδήλωτες καταθέσεις στις εγχώριες τράπεζες προτείνεται η καταβολή φόρου 30% με τις ίδιες προϋπόθεσης. Όσοι νομιμοποιήσουν τις καταθέσεις τους θα απαλλάσσονται από διώξεις για λόγους φοροδιαφυγής όχι όμως και για ποινικές διώξεις για ξέπλυμα χρήματος.

Σε ο,τι αφορά τις αλλαγές στη φορολογία των ΙΧ ο υπουργός Οικονομικών δε απέκλεισε να υπάρξουν αλλαγές και στο καθεστώς απαλλαγών από τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθεί ακόμη και το καθεστώς φορολογίας καυσίμων.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι θα καταβληθεί κανονικά η δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου γιατί όπως είπε θα υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας.

Διαβάστε πώς η Ελλάδα έχει αποφύγει μέχρι στιγμής τη χρεοκοπία και ποια είναι η αποκαλυπτική λίστα Politico.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.