Γιατί τόσο μίσος κύριε Γιαννακόπουλε; Διεθνής σάλος με βίντεο για Σπανούλη

Σάλο προκάλεσε σε εθνικό και διεθνές επίπεδο η δημοσίευση του βίντεο με τους απίστευτους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τον Βασίλη Σπανούλη.

Το βίντεο με τις ύβρεις Γιαννακόπουλου στον Σπανούλη αλλά και τη γενικότερη στάση του πρώην προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός σχολιάζει ο Γιάννης Παπαδημητρίου στο protagon.gr:

«…ένας τιποτένιος, ένας ελεεινός που έχει έρθει 25 φορές στο ΟΑΚΑ και έχει φύγει με σκυμμένο το κεφάλι…». Όπως ενδεχομένως ήδη γνωρίζετε, τα παραπάνω λόγια είναι αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου κατά τη διάρκεια του σαββατιάτικου αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ο φέρων τυπικά τον τίτλο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς όλες οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες έχουν εκχωρηθεί στον κύριο Μάνο Παπαδόπουλο, επιτέθηκε φραστικά στον Βασίλη Σπανούλη για την αντίδρασή του να δείξει τα αυτιά του στις κερκίδες.

Μάλιστα, στο παραλήρημα του, ανέφερε ότι «δεν έχω δει παίκτη του Παναθηναϊκού να προκαλεί». Πρώτη παύση. Κύριε Γιαννακόπουλε, όχι μόνο προκαλούν, αλλά δεν τιμωρούνται κιόλας. Ένα γρήγορο ψάξιμο στο διαδίκτυο ενδεχομένως θα σας φρεσκάρει τη μνήμη. Ας θαυμάσουμε μαζί τον Δημήτρη Διαμαντίδη να φτύνει τον Μίλος Τεόντοσιτς.

Δυστυχώς, ο κύριος Δ. Γιαννακόπουλος, συνέχισε τη φραστική επίθεση και μετά το τέλος του αγώνα. Σε βίντεο που δημοσίευσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός έξω από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, ο γιος του Παύλου Γιαννακόπουλου, εμφανίζεται να βρίζει τη μάνα του Βασίλη Σπανούλη και να στέλνει στον τάφο τη γυναίκα του και το παιδί του. Δεύτερη παύση. Ο άνθρωπος που μόλις πριν μια ώρα καλούσε τον πρωθυπουργό και τον υφυπουργό Αθλητισμού να επέμβουν για να τιμωρήσουν παραδειγματικά τον ερυθρόλευκο αθλητή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο άνθρωπος αυτός δεν έχει δουλειά στο χώρο του μπάσκετ», δείχνει με τον πιο εμφατικό τρόπο πως ο ίδιος ονειρεύεται το ελληνικό μπάσκετ.

Ένα μπάσκετ φτιαγμένο με εμετικές ύβρεις και απειλές, στο οποίο οι αθλητές δεν έχουν δικαίωμα ούτε να πανηγυρίσουν. Βέβαια, για το ζήτημα αυτό, το κατά πόσο δηλαδή έχουν τη δυνατότητα οι αθλητές να πανηγυρίζουν, μπορεί να σας κατευθύνει το δημοσιογραφικό τμήμα του Sport Fm που περιέγραφε εκείνη την ώρα τον αγώνα. Με εξαίρεση τον Μπάμπη Χριστόγλου, όλοι οι υπόλοιποι υποστήριζαν ότι ο Βασίλης Σπανούλης φέρθηκε επιπόλαια και έπρεπε να αντιδράσει πιο ψύχραιμα…

Για όσους έχουν παρακολουθήσει την πορεία του κυρίου Δ. Γιαννακόπουλου στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δεν εντυπωσιάζονται από την προχθεσινή συμπεριφορά απέναντι στον αρχηγό του Ολυμπιακού. Στο ιστορικό του έχει πλήθος δηλώσεων που βρίθουν βωμολοχιών και προκλητικών σχολίων.

Στις 29 Μαΐου του 2014 έλεγε δημοσίως πως «δεν είναι Βαρδινογιάννης ή Αλαφούζος για να τον γαμ… στο γήπεδο» , ενώ στις 11 Φεβρουαρίου του 2013 δήλωνε πως ο «Ολυμπιακός είναι σωματείο της βρωμιάς και πρέπει επιτέλους να τιμωρηθεί. Δεν το καταλαβαίνω, στο απυρόβλητο είναι ο Ολυμπιακός; (…) Μέχρι που θα πάει αυτή η κατάσταση;». Τρίτη παύση. Κύριε Γιαννακόπουλε, απυρόβλητο σημαίνει να έχει απαγορευτεί σε κάποιον από τον αθλητικό δικαστή η είσοδος στο γήπεδο και κείνος να μη σέβεται το νόμο.

Είναι προφανές πως από έναν άνθρωπο που παρότι το καλοκαίρι του 2012 έστησε ολόκληρη εκδήλωση για να ανακοινώσει ότι αποχωρεί από την ΚΑΕ κατηγορώντας μάλιστα ευθαρσώς για προδοσία τον ίδιο του το θείο (Θανάσης Γιαννακόπουλος), εξακολουθεί να κάνει δηλώσεις ως πρόεδρος της ΚΑΕ, δε μπορείς να περιμένεις έλλογες συμπεριφορές.

Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι ότι το παρατσούκλι του, ακόμη και ανάμεσα στους πράσινους φιλάθλους, είναι «Τράκης», από το Δημήτρης-Δημητράκης. Ωστόσο, αν μου έδινε την ευκαιρία να του απευθύνω μία ερώτηση, θα άφηνα στη μπάντα το προχθεσινό παραλήρημα, τα εμετικά εξώφυλλα της Πράσινης, τις κατά καιρούς απερίγραπτες δηλώσεις, το χαστούκι του Ράτζα, τους πραγματικούς λόγους που έφυγε άρον-άρον ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τις συνήθεις απειλές στους διαιτητές, και θα τον ρωτούσα το εξής: Γιατί τόσο μίσος κύριε Γιαννακόπουλε;

Διεθνής κατακραυγή για τον Γιαννακόπουλο

Μετά τη βαριά «καμπάνα» των 150.000 ευρώ που δέχθηκε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ύστερα από τα όσα κατέγραψαν οι διαιτητές του τρίτου αγώνα της σειράς για την… έφοδο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στα αποδυτήρια, η διοίκηση της ομάδας αναμένεται να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια, προκειμένου να κερδίσει το δίκιο της. Οι «πράσινοι» υποστηρίζουν ότι δεν νοείται να επιβληθεί τέτοια ποινή σε κάποιον άνθρωπο που δεν έχει καμία παραγοντική ανάμειξη με την ομάδα.

Μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζουν ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου, ενώ δεν διατηρεί κανένα αξίωμα με την ΚΑΕ κι ούτε έχει κάποια μετοχική σχέση.

Βέβαια τα όσα συνέβησαν μετά το τέλος του τρίτου προημιτελικού δεν πέρασαν απαρατήρητα από τα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία έκαναν ειδική αναφορά στη φραστική επίθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Πιο χαρακτηριστικοί ήταν οι τίτλοι των τουρκικών εφημερίδων και δη της «Μιλιέτ», η οποία έγραψε ότι «ο αρχηγός της μαφίας εισέβαλε στο δωμάτιο του διαιτητή», ενώ ανέφερε και το πέταγμα του κεριού στον Τούρκο διαιτητή, Ρετσέπ Ανκαραλί. Η «Χουριέτ» με τη σειρά της στάθηκε περισσότερο σε ένα γεγονός που έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο Ανκαραλί χρειάστηκε συνοδεία μέχρι να φτάσει στο αεροδρόμιο, έχοντας τον φόβο μιας νέας… επίθεσης.

Με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο τα έβαλαν και οι εφημερίδες σε Ιταλία, Ρωσία και Ισπανία. Ειδικά στην Ιβηρική χερσόνησο, όπου αναπαράχθηκαν οι απειλές που ξεστόμισε στους διαιτητές μέσω των Καταλανικών «Ελ Μούντο Ντεπορτίβο» και «Σπορτ», την ώρα που η «Ας» χρησιμοποιούσε σκληρούς χαρακτηρισμούς: «Θλιβερός πρωταγωνιστής για ακόμα μία φορά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος».

Μικρότερη έκταση έδωσαν οι Ρώσοι και δη η «Εξπρές» με τον τίτλο «δεν είναι η πρώτη φορά», ενώ η «Κοριέρε Ντέλο Σπορτ» της Ιταλίας έγραψε: «Τιμωρία του Παναθηναϊκού εξαιτίας της συμπεριφοράς του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ο ίδιος άνθρωπος έχει, επίσης, τιμωρηθεί στο παρελθόν, απείλησε με ακραίο τρόπο τους διαιτητές του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ». Επί τριετίας του Δ. Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ ΠΑΟ έχει πληρώσει 470.000 ευρώ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.